Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 20
George Harrison Living in the Material World (2011)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Martin Scorsese
Medvirkende: Paul McCartney, Eric Clapton, Terry Gilliam, Olivia Harrison m.fl.
Varighed: 215 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 22. november 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
The Beatles. Alle har hørt navnet og deres musik. De fleste kan nok også nævne et eller flere medlemmer fra det legandariske band, der gennem 60'erne og 70'erne lagde en hel verden for sine fødder.

Normalt er fokus dog mest på John Lennon og Paul McCartney, der stod bag de fleste af gruppens kompositioner. Men i George Harrison Living in the Material World sætter instruktøren Martin Scorsese fokus på George Harrison.

Via gamle filmklip, billeder og interviews forsøger dokumentarfilmen at give et indblik i hovedpersonens liv. Lige fra den spæde barndom til den alt for tidlige død i en alder af 57 år. Og selvfølgelig er en stor del af fokus på The Beatles - set med George Harrison briller.

Men der er så sandelig også fokus på livet ved siden af og efter The Beatles. Ikke mindst, selvfølgelig, George Harrisons karriere som musiker. Ikke kun som solist med et hav af fængende melodier på samvittigheden, men også med superbandet Traveling Wilburys, som Harrison skabte sammen med kollegaen Jeff Lynne.

Men George Harrison Living in the Material World fortæller også om guitaristens mange andre interesser. Blandt andet hans engagement i østlig filosofi, hvordan han blev involveret i filmbranchen og hans store bidrag til humanitære formål.

Det er en stor mundfuld, Martin Scorsese tager. Det betyder så også, at det bliver en ordentlig mundfuld at få serveret. Omkring tre og en halv time fordelt på to dvd-skiver er meget, og det bliver, desværre, for meget.

George Harrison Living in the Material World byder nemlig på en næsten endeløs strøm af talende hoveder, som i flere tilfælde ikke er ret meget andet end netop det. Der er også for mange oplysninger, der aldrig følges helt til dørs, hvilket gør det lidt svært at forblive fænget fra start til slut.

Omvendt kan man ikke undgå at blive lidt fascineret og de mange musikalske klip letter måltidet meget. Men, men, men ... det er en tung omgang, der nok primært henvender sig til de mest dedikerede fans, som ikke skal have alt serveret på et sølvfad.

Her er instruktøren nok fejlet. For der er slet ingen tvivl om, at filmen er en hyldest fra filmskaberen Martin Scorsese, som flere gange tidligere har visualiseret musikens verden med film som The Last Waltz, The Blues, No Direction Home og Shine a Light.

Problemet er blot, at Martin Scorsese i for høj grad sætter forudsætningerne for højt. Alt for ofte sættes der ikke navn på ansigter eller årstal på begivenheder. Så selv om George Harrison Living in the Material World er en kronologisk fortælling, risikerer man alt for ofte at tabe tråden.

Alt i alt er George Harrison Living in the Material World dog ganske vellykket. Der er mange spændende, og hidtil usete, filmklip og interviews. Helt under huden på George Harrison kommer man dog aldrig - desværre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017