Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Garfield 2 (2006)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Tim Hill
Medvirkende: Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Billy Connolly, Ian Abercrombie m.fl.
Varighed: 82 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: SF Film
Udgivet: 5. december 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Den selvsikre og lasagne-spisende kat Garfield behøver vel næppe den store introduktion. Som tegneserie-stribe er denne rød-stribede kat kendt og elsket verden rundt. Ja, sågar også fra en lang række korte og længere tegnefilm.

Nu begår Garfield sig faktisk også på det store lærred. Af titlen fremgår det vist tilmed ganske tydeligt, at det ikke er første gang. Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke har set etteren, hvor traditionel film krydres med animation, så jeg skal undlade at udtale om første forsøg og udelukkende forholde mig til denne seneste udgivelse.

Plottet i filmen er ganske jordnært og nærmest banalt. John (Breckin Meyer) er dybt forelsket i dyrlægen Liz (Jennifer Love Hewitt), hvilket ikke just passer den magelige Garfield. Den stride kat gør derfor sit tilat forpurre Johns forsøg på at fri til den smækre dyrlæge.

Skæbnen vil imidlertid, at Liz må tage til England, og John beslutter sig for at følge efter, så han kan fri til sin udkårne. Gemt i bagagen tager Garfield og hans uværlige følgesvend, gødyret Futte, med til den engelske hovedstad.

Med en gang forviklingskomedie, der unægtelig er set før, er Garfield pludselig den retmæssige arving til et velhavende, engelsk herresæde og alle de goder, der følger med. Men også de farer, der lurer, når et menneske higer efter ejerskabet.

Animationerne i filmen er ganske godt lavet og historien fungerer. Men heller ikke mere end det. Derer såmænd en hyggelig familiefilm, som hele familien vil kunne nyde.

Det kan dog anbefales, at indtage filmen på originalsproget, hvor skuespilleren Bill Murray lægger stemme til Garfield. Det løfter ganske filmen betragteligt, ganske som det spil med det engelske sprog, der lægges for dagen.

Her halter fordanskningen tydeligt efter. Ok, Tommy Kenter gør det udmærket som Garfields stemme. Men helt samme glød, som Bill Murray præsterer, er der altså ikke. Den øvrige fordanskning er desværre ikke mere end middelmådig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017