Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Gangs of New York (2002)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Martin Scorsese
Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz m.fl.
Varighed: 180 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 2002
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Året er 1846, og religionskrigene mellem katolikker og protestanter raser i kvarteret Five Points på Manhatten.

De to fremtrædende bander ryger i totterne på hinanden, og anføreren af "The Dead Rabbits", præsten Vallon (Liam Neeson), dør under Bill "The Butcher" Cuttings (Daniel Day-Lewis) kniv. Det brutale mord overværes af præstens lille søn, Amsterdam.

Den lille dreng sendes efterfølgende på opdragelsesanstalten Hellgate. 16 år senere - i 1862 kommer Amsterdam (Leonardo DiCaprio) tilbage til Five Points, optændt af had og vrede. Nu skal faderens død hævnes.

Amsterdam bliver langsomt gode venner med Bill "The Butcher" Cutting, og i Bills bande møder han tyvetøsen Jenny (Cameron Diaz), som han indleder et forhold til. Ikke nok med at bandekrigene raser, så raser borgerkrigen også ude i landet, hvilket også giver anledning til optøjer i Five Points.

Martin Scorsese har haft den store historiebog fremme, da han allerede i 70'erne havde visioner om at lave denne film, og nu 30 år senere, er den her. Og hvilket brag af en film. Den er fantastisk.

Det er lige før, man ønsker at printe hvert enkelt billede ud fra skærmen og klaske det op på væggen. Så smukke er optagelserne. Samspillet mellem Leonardo DiCaprio og Daniel Day-Lewis er på en gang rørende og totalt uforståeligt.

Cameron Diaz, som den barske tyvetøs, giver også sin rolle en fin karakter. Det er en blid, barsk, rørende og fantastisk film. Kampscenerne er forrygende og meget realistiske. Efter min mening er det Scorseses hidtil bedste film.

Se den. Nyd den gode historie, de smukke optagelser og den pragtfulde irske dialekt. Jeg jubler. Det er et mesterværk - intet mindre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017