Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Gæster fra Rødby (2009)
 
 
  Genre: Teater
Instruktør: Maria Vinterberg
Medvirkende: Anders Lund Madsen, Peter Madsen, Pernille Valletin m.fl.
Varighed: 126 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film NSM
Udgivet: 3. november 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 2009 dannede Bellevue Teatret ramme for Brødrene Madsens sidste del af trilogien, Mr. Nice Guy, Enden er nær og Gæster fra Rødby.

I de to foregående shows var de alvorlige emner henholdsvis fortiden og nutiden. I dette show er det nuet, det handler om.

Der bliver stillet mange spørgsmål - og givet mange svar, glimrende forklaret af dr. med. Peter Lund Madsen, der som ingen anden kan forklare videnskabelige teorier på en let forståelig måde. De store spørgsmål er blandt andet, hvordan definerer man om virkeligheden findes? Findes vi egentlig og, ikke mindst, hvorfor?

Peter Lund Madsen er god til at redegøre for oplevelsen af virkeligheden i bevidstheden, så man kan forstå det. Anders Lund Madsen er derimod vældig god til at vende det hele på hovedet og give sin egen fortolkning.

Dette gør han blandt andet som etiopisk nøgenrotte. Et lille dumt dyr, der lever en højst bizar tilværelse under Etiopiens muld. Det er en gribende historie - mine damer og herrer - og Anders Lund Madsen gør det fremragende. Han er ikke bange for at gøre sig selv til grin og gå helt i selvsving.

Gæster fra Rødby er et dejligt miks af forståelig videnskab, musik, sang og galimatias. Det er en herlig blanding og virker overhovedet ikke for langt.

I Gæster fra Rødby optræder også snobberne fra DR2's Rytteriet. De to brødre bliver akkompagneret af Ronnie Olesen samt sangerinden Pernille Vallentin, kendt fra Nordkraft.

Der er lidt genbrug fra de to tidligere shows, og derfor virker dette show ikke helt så stærkt som de to andre. Men det er absolut værd at se og ikke mindst gense.

Hvis man er Brødrene Madsen fan, er alle tre shows i øvrigt nu samlet i en trilogi, og her er underholdning nok til de lange vinteraftner. Men denne trilogi skal vi nok vende tilbage til i en senere anmeldelse.

Jeg kan varmt anbefale Gæster fra Rødby, hvor man måske får opklaret om vi virkelig findes eller blot er illusioner.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017