Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blu-Ray F/X (1986)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Robert Mandel
Medvirkende: Bryan Brown, Brian Dennehy, Mason Adams, Jerry Orbach m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Soul Media
Udgivet: 11. juli 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Roland "Rollie" Tyler (Bryan Brown) er en ren virtuos, når det drejer sig om speciel effects i film. Ikke kun nyder han succes med sine illusioner, han er også kæreste med en smuk skuespillerinde, Ellen (Diane Venora).

Midt under optagelserne til en kommende film, beder folk fra Justitsministeriet Rollie om hjælp i deres vidnebeskyttelse af et tidligere mafia-medlem, Nicholas DeFranco (Jerry Orbach). Rollie går med til at hjælpe med at lave et fingeret mord på den tidligere kriminelle - og tilmed selv optræde i rollen som drabsmand.

Det hele forløber lige efter den aftalte drejebog. Altså lige indtil folk fra Justitsministeriet forsøger at dræbe Rollie umiddelbart efter det fingerede drab. Og det faktum, at DeFranco virkelig er blevet dræbt.

Da Rollie kontakter lederen fra Justitsministeriet, Edward Mason ()Mason Adams), bliver en uskyldig kort efter dræbt i stedet for Rollie. Og kort tid efter dræber en snigskytte Rollies kæreste.

Så Rollie tager flugten efter at have gjort det af med snigskytten. Han er nu jaget af stort set alt og alle i et spil om millionvis af skjulte mafia-dollars. Rollie bliver nu for alvor afhængig af sine speciel effects evner.

Kriminalbetjenten Leo McCarthy (Brian Dennely), der arresterede DeFranco, lugter dog ugler i mosen. Han finder ud af, at Mason egentlig stod bag drabet på det tidligere mafia-medlem og sætter sig for at afsløre sammenhængen. Men så finder han ud af, at DeFranco faktisk er i live og sammen med Mason.

Så mens speciel effects eksperten forsøger at slippe af med truslerne mod sit liv, forsøger kriminalbetjenten at afsløre et komplot, hvor uskyldige menneskeliv ikke regnes for det store. Og det fører til en uundgåelig konfrontation mellem de tre parter.

F/X har over et kvart århundrede på bagen. Men den holder i den grad endnu. For plottet formår at skille sig ud fra mængden og samtidig bevarer filmen spændingen fra start til slut, selv om slutningen måske er lige oplagt nok.

Samtidig giver F/X et indblik i nogle af de mekanismer, der stadig den dag i dag anvendes til skabe de illusioner, der tryllebinder os i film. Endnu er det trods alt ikke alle effekter, der bliver skabt i computere.

Skuespillet er i det store hele godt. Særligt Bryan Brown glimrer i rollen som speciel effects eksperten, der pludselig får brug for al sin kunnen for at overleve.

Den rent tekniske side, filmens alder taget i betragtning, er bestemt også mere end godkendt. Og så byder F/X, som man næsten bør forvente, på en del gode speciel effects undervejs. Der er tilmed en noget anderledes og udmærket biljagt gennem New Yorks gader.

Der bydes ikke på noget ekstramateriale på denne blu-ray udgave. Desværre, fristes jeg til at sige, da det ville have været så oplagt med ekstra godbidder omkring netop speciel effects i film - inden computerne overtog meget af den slags arbejde.

Til gengæld får man så den bedre billed- og lydkvalitet, blu-ray mediet giver mulighed for. Og i netop denne udgivelse får man så også dvd-udgaven med i købet. Rart, hvis man har flere forskellige afspillere, hvor man godt vil nyde filmen.

Har du ikke tidligere set F/X, kan jeg kun varmt anbefale denne perle. Og har du allerede tidligere set filmen, så se den igen. Jeg nød i hvert fald gensynet til fulde.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017