Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Funny Games US (2007)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Michael Haneke
Medvirkende: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 23. september 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En lille harmonisk kernefamilie, bestående af Ann (Naomi Watts), George (Tim Roth), sønnen Georgie (Devon Gearhart) og hunden Lucky er på sommerferie i deres idyllisk beliggende feriehus.

Alt ånder fryd og gammen. Far og søn hygger sig med at få deres lille sejlbåd klar, Lucky stæser lykkelig rundt på den store græsplane og mor hygger sig inden døre. Indtil det ringer på døren. Udenfor står en ung mand Paul (Brady Corbet), der gæster naboerne Fred og Betsie. De er udgået for æg, og han spørger høfligt om han må låne nogle æg.

Ann er en god nabo, så selvfølgelig må han få nogle æg, og fra da af forandres alting ...

Instruktøren Michael Haneke har genskabt sin egen film fra 1997, der dengang vandt fire internationale priser samt var nomineret til yderligere fem. Indtil videre har Funny Games US vundet en pris. Det var prisen for "One to watch - male" på Young Hollywood Awards, og det var Brady Corbet, der løb med den eftertragtede pris. Han er bestemt også en skuespiller, man skal holde øje med.

Funny Games US er et isnende psykologisk mesterværk, der kører på tilskuerens rygrad. Det er væmmeligt. Det er ydmygende. Det er klamt. Men hold da op hvor det virker mentalt stærkt.

Det er blændende godt og fremragende manipulation, der lægges for dagen. Dialogerne hænger godt sammen, og virker yderst troværdige og autentiske. Naomi Watts, Tim Roth og knægten Devon Gearhart yder toppræstationer, og modspillet med de to charmerende psykopater, Brady Corbet og Michael Pitt, kan vist ikke gøres bedre.

Funny Games US underholder - omend på en meget ubehagelig måde - hele vejen igennem, og på intet tidspunkt bliver det for meget eller langtrukkent. Man kan i den grad føle den lille families trængsler og pinsler.

Jeg kan varmt anbefale denne perle af psykisk terror, og næste gang en nabo banker på døren og vil låne noget, så hav lige Funny Games US i tankerne ...
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017