Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 37
Frode og alle de andre rødder (2007)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Bubber
Medvirkende: Arto Louis Eriksen, Ole Thestrup, Nicolas Kopernikus, Rasmus Bjerg m.fl.
Varighed: 75 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. august 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Bubber er trådt ud af badekarret eller, måske rettere, om på den anden side af kameraet. I hvert fald har han nu instrueret sin første film, Frode og alle de andre rødder. Og det er der kommet en ganske underholdende børnefilm, baseret på Ole Lund Kirkegaards sidste klassiker, ud af.

Frode (Arto Louis Eriksen) bor i en opgang sammen med sin mor. I opgangen bor også den børnefjendske og humørforladte Storm (Ole Thestrup), som viser sig fra sin ubehagelige siden allerede i starten, hvor Frode skal af sted til sin første skoledag.

I skolen møder Frode en række nye venner og den overpædagogiske lærer Peter (Nicolas Kopernikus). Samtidig glæder Frode sig til den årlige gårdfest, hvor der bl.a. skal komme en lyslevende elefant.

Ejendommens vicevært (Rasmus Bjerg) vil det dog anderledes. Han forlanger nemlig pludselig betaling for brug af gården, så dermed ser drømmen om at ride på en elefant til at forsvinde hurtigere end dug for solen.

Underboen Storm begynder samtidig at blive plaget af en mystisk tyv. Han udlover derfor en dusør til den, der fanger tyven. Frode tager selvfølgelig udfordringen op sammen med vennerne. Sammen vil de narre både Storm og viceværten, så sommerfesten alligevel kan blive en realitet.

En kælderbande, bestående af tre ældre og irriterende unger, har dog også set sig varm på dusøren. Og de er ikke blege for at bruge beskidte kneb. Men Frode og vennerne giver ikke op så let.

Historien i Frode og alle de andre rødder kan virke barnlig, men den er faktisk ganske morsom. Både for børn og voksne, så det er helt klart en film, hele familien kan samles om. Og dermed beviser Bubber, at han har endnu et talent at spille på.

Alt i alt en sød og god fortælling. Desværre svinger lyden lidt undervejs på DVD-udgivelsen, men mon ikke de fleste kan leve med denne lille skønhedsfejl.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017