Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Free Fall (2013)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Stephan Lacant
Medvirkende: Hanno Koffler, Max Riemelt, Attila Borlan m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Tysk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. august 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Marc (Hanno Koffler) har det hele: Sød familie, kærlig kæreste, baby på vej, dejligt hus og en lovende karriere indenfor politiet.

Under et træningskursus møder han Kay Engel (Max Riemelt). En fanden-i-voldsk-mand, der provokerer og tirrer. Det varer heller ikke længe, før de ryger i totterne på hinanden. Men efter reprimanden hos deres foresatte, får de talt sammen og lagt kimen til et venskab.

Men det er ikke almindelige, venskabelige følelser, der vokser imellem dem. Trods Marc først fornægter sine følelser, ender det med, at Kay og han indleder en ualmindelig hed affære.

Men Marc kan ikke holde sandheden skjult i al evighed. Og løgnene martrer ham. Han kan ikke gøre alle tilpas. Han begynder at indse, at han ikke kan have det hele: Det "normale" familieliv med forældre, kæreste og nu nyfødt baby samtidig med det hede kærlighedsliv med Kay.

Hans kæreste er allerede begyndt at fatte mistanke om, at han har en anden kvinde. Kollegaerne begynder at mistænke ham for at være homoseksuel, og Kay vil have ham ud af skabet og starte et liv sammen.

Det kan kun ende galt og Marc kan risikere at miste alt ...

Free Fall (Freier Fall sætter en stor, fedtet pegefinger på homofobi. Trods vi skriver 2014, er der stadig en del homofobiske mennesker. Desværre.

Men filmen handler også om den kærlighed, to mennesker af samme køn kan have for hinanden. Engang imellem er man bare ikke selv herre over sine følelser, og dette skildrer Hanno Koffler i form af Marc på en meget smuk måde. Fornægtelsen, hadet, selvhadet og til sidst overgivelsen for igen at trække i land, er formiddabelt gengivet.

I det hele taget er samtlige involveredes følelser flot serveret. Fra kæresten Bettina, der bliver mere og mere gennemsigtig grundet sine mistanker. Marcs kollegaer, der ikke kan klare en homoseksuel i deres macho-rækker.
Max Riemelt i rollen som Kay. Denne fine, følsomme, pågående og frustrerede elsker, der blot vil have et liv sammen med sin elskede. Alle giver gode og troværdige præstationer.

Der er desværre lidt manglende lukninger i historien, hvilket virker lidt underligt. Instruktøren Stephan Lacant har ellers tænkt på alt, og så mangler han lige at binde nogle knuder på historien. Ærgerligt nok.

Men alt i alt er Free Fall en fin og følsom film om et - stadigvæk - tabubelagt emne: Kærligheden mellem to mænd. Der er for øvrigt ikke nogle anstødelige scener i filmen, så alle kan se med og måske få rykket nogle grænser og fordomme en anelse mod den positive side.

Jeg kan i hvert fald varmt anbefale Free Fall, som skildrer et kærlighedsforhold på fornemmeste vis og som giver stof til eftertanke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017