Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Frederik og Mary - det første år 2004-2005 (2005)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: -
Medvirkende: Gæt selv
Varighed: Cirka 210 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: ArtPeople
Udgivet: 6. juni 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Allerede sidste år havde Artpeople succes med at udgive en DVD/VHS, der fokuserede på det royale bryllup mellem danske kronpris Frederik og australske Mary Donaldson. Og det er en udgivelse, der for længst har rundet de 20.000 solgte eksemplarer.

Så noget tyder på en ganske stor interesse for denne type udgivelser, hvorfor Artpeople nu følger op på sidste års succes med en næsten 3½ timer lang udgivelse, hvor kronprinseparret følges i deres første år som mand og hustru på ikke mindst officielle rejser. Men der er også blevet plads til et gensyn med royale højdepunkter fra 2004.

Udgivelsen bl.a. det officielle besøg til Australien i marts 2005. Under det to uger lange besøg i kronprinsesse Marys hjemland bliver der ikke kun tid til at besøge de største og bedst kendte byer i Australien, men også Marys hjemby, Hobart i Tasmanien.

Der er også blevet plads til et herligt gensyn med kronprinseparrets første officielle rejse, der forgik i juni 2004. Her sejlede det nygifte par sammen med regentparret ombord på kongeskibet Dannebrog til Grønland, hvor en lang række byer blev besøgt på den 14 dage lange tur.

Og det er interessant, at se hvor godt kronprinseparret bliver modtaget overalt. Ikke mindst får Mary som nyeste medlem af den royale familie en stor og varm velkomst på Grønland. Og selvfølgelig er hun også meget populær på turen til sit hjemland, hvor hun udsættes for en række officielle gøremål, der efterlader denne anmelder ganske stakåndet.

Tilbageblikket på det royale 2004 kommer selvfølgelig ikke uden om prins Henriks 70-års fødselsdag, brylluppet, skilsmissen mellem Alexandra og prins Joachim samt meget andet. Der er med andre ord masser af guf for nostalgikere, der måske ikke allerede i forvejen har optaget det.

Men selv for de, der måtte have det hele på bånd i forvejen, er der masser at hente med denne udgivelse. Udgivelsen er baseret på optagelser fra Danmarks Radio, og det er jo nærmest synonymt med høj kvalitet. Dermed er såvel billede- som lydsiden helt i top.

Ikke at jeg vil forklejne de øvrige danske tv-stationer eller produktionsselskaber, men DR har dog trods alt, i kraft af et mangeårigt monopol, en langt større erfaring og, i mine øjne, stilsikkerhed. Men ok, det er smag og behag, og dermed en meget subjektiv vurdering.

Selv om brylluppet mellem Alexandra og Joachim i 1994 nok altid vil stå klarest i min erindring (jeg strandede på vej hjem fra USA i Amsterdam grundet den voldsomme snestorm i Danmark, men nåede dog hjem og sikkert på jorden sammen med de mange bryllupsgæster, der havde kredset over lufthavnen i timevis), så må jeg da indrømme at brylluppet sidste år trods alt fik mig til at knibe en tåre.

Udgivelsen er et glimrende gensyn med det unge, royale pars første år og kan varmt anbefales til alle, der interesserer sig for kongehuset. At der tilmed er mulighed for at vælge undertekster, løfter udgivelsen, da den så også kan nydes af f.eks. hørehæmmede.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017