Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Fortællingen om Gamba (2015)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Laurits Laursen
Medvirkende: Gamba, Chuta, Mampuku, Yoisho, Noroi m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Synkroniseret dansk
Distributør: Scanbox
Udgivet: 10. november 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den lille bymus Gamba vil så gerne opleve noget andet end storbyens farer. Han har udlængsel og vil gerne opleve havet.

Sammen med sin gode ven, den evig-sultne og tykke rotte Mampuku, drager han afsted. De to venner havner på en havneknejpe, hvor der er fest og farver blandt skibsmusene.

Her kommer den lille ø-mus Chuta pludselig og beder de muskelstærke skibsmus, anført af Yoisho, om hjælp. Chuta kommer fra den lille ø Yume og her er deres samfund truet af de frygtelige væsler, hvis leder, Noroi, er en skrækkelig tyran.

Gamba beslutter sig for at hjælpe lille Chuta. Sammen med Mampuku og en lille flok modige skibsmus tager de til Yume for at befri øen for Noroi.

Fortællingen om Gamba (Gamba: Ganba to nakamatachi) er en japansk animationsfilm fra Tomohiro Kawamura og Yoshihiro Komori. Det er deres debut indenfor spillefilmen, og de er sluppet rigtig godt fra det.

Animationen er flot. De to herrer kan deres kram, da de har stået bag visuel effects i andre film og produktioner. Der er virkelig kræset for detaljer og skønhed.

Dog er visse scener meget voldsomme, set med et barns øjne. Især kampscenerne mellem musene og væslerne er ganske barske. Men utroligt imponerende håndværk.

Selve historien er fin og sammenhængende. Det er jo det klassiske set-up med kampen mellem de onde og de gode. Og rimelig forudsigelig. Som skrevet er der en del voldsomme momenter, men også humor samt sørgelige episoder.

Fortællingen om Gamba er eftersynkroniseret til dansk og ydermere tekstet. Et stort plus i min bog.

De danske stemmer leveres af blandt andre Sebastian Jessen (Gamba), Benjamin Katzmann Hasselflug (Mampuku), Helene Wolhardt Moe (Chuta) og Allan Hyde (Bobo). De er perfekt castet til deres karakterer, især Allan Hyde, der giver kluntede Bobo et dejligt varmt udtryk.

Man kan sagtens som voksen nyde Fortællingen om Gamba. Jeg vil da også anbefale at se filmen sammen med de yngste poder, grundet de barske og sørgelige scener.

Alt i alt er Fortællingen om Gamba en dejlig animationsfilm, hele familien kan samles om. Det er en spændende historie og fantastisk animation.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017