Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
For Love or Money (1993)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Barry Sonnenfeld
Medvirkende: Michael J. Fox, Gabrielle Anwar, Anthony Higgins m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. september 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Doug Ireland (Michael J. Fox) er til daglig concierge på luksushotellet Bradbury i New York. Doug er særdeles opmærsom på sine gæsters ønsker og behov, og da han tilsyneladende kender næsten alt og alle, kan han skaffe stort set alt, der ellers ville være umuligt for gæsterne selv at skaffe.

Derfor får Doug masser af gode drikkepenge. Men Doug kaster ikke selv sine penge i grams. Tværtimod spinker og sparer han hver en øre.

Doug har nemlig en drøm. Han vil have sit eget hotel i New York, og han har det hele planlagt i mindste detalje. Bortset altså lige fra tre millioner dollars, som han skaffe inden for meget kort tid for at realisere sin drøm.

Drømmen kommer et stort skridt nærmere opfyldelse, da milliardæren Christian Hanover (Anthony Higgins) viser interesse for Dougs projekt og lader forstå, at han vil finansiere det.

Til gengæld skal Doug tage sig af milliardærens elskerinde, Andy Hart (Gabrielle Anwar). På den måde satser Hanover på, at han kan være sammen med sin smukke elskerinde, uden at hans kone bliver mistænksom.

Det går efterhånden op for Doug, at milliardæren løber om hjørner med Andy, som han selv er begyndt at få stærke følelser for. Doug vælger dog i første omgang at holde det for sig selv, for pengene fra Hanover betyder tilsyneladende mere end den spirende kærlighed til Andy.

Doug indser dog, at kærligheden til Andy er vigtigere end hans forhold til milliardæren og hans finansiering. Mens han forsøger at få i Andy, finder Andy ud af, at Hanover er i fuld gang med at snyde Doug ved at stjæle hans projekt. Andy forlader derfor sin rige elsker for at advare Doug. Spørgsmålet er så, om Doug og Andy sammen finder kærligheden. Og om Doug må vinke farvel til millionerne og sin drøm om fod under egen check-in skranke ...

For Money or Love, der på dansk også kendes som For pengenes skyld, er halvanden times udmærket, romantisk komedie. Gabrielle Anwar er bedårende i rollen som Andy, mens Anthony Higgins er et overbevisende i rollen som et gennemført, dumt svin.

Men over dem begge stråler ubetinget Michael J. Fox, der virker yderst veloplagt i denne rolle. Han spiller den da også med en glød og intensitet, der vækker stærke minder om figuren Alex P. Keating fra tv-serien Blomsterbørns Børn, der var skuespilleren gennembrud.

Alt i alt er For Money or Love en ganske udmærket film. Blot er den alt for forudsigelig og hurtigt glemt igen. Men ok, så kan den jo jævnligt tåle et gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017