Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Forfalskerne (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Stefan Ruzowitzky
Medvirkende: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Tysk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. juni 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Berlin 1936. Salomon Sorowitsch - også kaldet Sally (Karl Markovics) lever det søde liv, men det kan han også sagtens gøre, for han har penge nok. Han laver dem nemlig selv.

Han er en af de førende indenfor falskmønteri, men en dag bliver han taget af politiofficer Herzog (Devid Striesow), og eftersom Sally er jøde bliver han sendt til Maunthausen KZ-lejr i 1939.

Efter at have levet en kummerlig tilværelse som fange nummer 75.517 i fem år, bliver han overflyttet til Sachsenhausen, hvor kriminalofficer Herzog nu er blevet forfremmet til Sturmbannführer.

Sally og en lille gruppe udvalgte personer bliver sat sammen, og til deres store forbløffelse, bliver de behandlet menneskeligt. De får rigtigt tøj, cigaretter og bliver indlogeret i en barak med bløde senge.

De skal indgå i en fantastisk hemmelig mission: Operation Bernhard. Det går i al sin enkelhed ud på at lave falske pund og dollar for at underminere fjendens økonomi.

Gruppen bliver først sat til at producere den perfekte pund seddel for dernæst at fortsætte med dollaren.

Så længe gruppen producerer falske penge, kan de holde sig i live. Det er et frygteligt dilemma, de er i, og ikke alle er lige villige til at hjælpe deres fjende.

Forfalskerne (Die Fälscher) er baseret på den sande historie om et af de største falskmøntnerier, der er foregået. De nåede at producere 132 millioner pund i falske sedler, lidt af en bedrift.

Filmen vandt fuldt fortjent en Oscar i 2008 for bedste udenlandske film, samt yderligere otte andre nomineringer på internationale filmfestivaller.
Karl Markovics leverer i den grad varen som Sally. Det er eminent skuespil. Og kontrasten mellem de priviligerede KZ-fanger og de udmagrede KZ-fanger er gribende og helt fantastisk.

Forfalskerne er en film, der bare skal ses og opleves. Den kryber ind under huden og giver stof til eftertanke.

Alt er perfekt. Historien, skuespillerne, billed og lyd – alt hænger bare sammen og giver en velstøbt helhed.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017