Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Forbidden Ground (2013)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktører: Johan Earl og Adrian Powers
Medvirkende: Johan Earl, Tim Pocock, Martin Copping m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 19. september 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Året er 1916 og stedet er Frankrig. Første verdenskrig raser og fronterne er trukket op med skyttegrave på begge sider.

De britiske tropper forsøger at indtage en ny position med et angreb, der ledes af oversergent Arthur Wilkins (Johan Earl). Men angrebet går helt galt og stort set alle de britiske soldater bliver mejet ned.

Arthur overlever dog og kan konstatere, at han nu befinder sig i ingenmandsland, tæt på de tyske skyttegrave. Arthur støder hurtigt på den menige soldat menig O'Leary (Tom Pocock), der også er sluppet helskindet fra den mislykkede fremrykning.

Sammen finder de den hårdt sårede korporal Richard Jennings (Martin Copping), der har mistet det meste af sit ene ben. De tre vil nu ved fælles hjælp forsøge at nå de britiske linjer.

Men det er ingen nem færd, de begiver sig ud på. For på begge sider lurer snigskytter i mørket. Samtidig er der en ultimativ deadline, inden det britiske artilleri vil sønderbombe hele området. ...

Forbidden Ground er en noget anderledes krigsfilm. Det er nemlig i langt højere grad et drama mellem en lille gruppe mennesker, der får lov at udspille sig med krigens gru som kulisse.

Det betyder, at der reelt er meget få skuespillere i fokus gennem filmen. Og det stiller i den grad krav til netop disse aktører. Men heldigvis er resultatet særdeles vellykket.

Særligt er samspillet mellem Johan Earl og Martin Copping rigtig godt. To skæbner, der kæmper for fælles overlevelse på mere end én måde.

Og så er der et ekstra twist i fortællingen, idet de to soldaters liv også på hjemmefronten er flettet ind i hinanden. Her krydses deres respektive ægtefællers veje nemlig. Og med fuldt så tragisk et udfald.

Men også Tom Pocock bør nævnes. Han gør det således rigtig fint i rollen som den meget uerfarne, menige soldat, der pludselig befinder sig i sit livs mareridt.

Historien i Forbidden Ground er medrivende og fængende. Samtidig når man på de halvanden time, filmen løber over skærmen, at komme helt ind under huden på de to virkelige hovedpersoner i dramaet. Rigtig godt.

Forbidden Ground har desuden en meget markant pointe. Filmen viser således tydeligt, at der i en krig reelt ingen vindere er. Kun tabere. Og det er et budskab, der ikke kan gentages for ofte!

Det bør i øvrigt bemærkes, at Johan Earl ikke blot spiller en af de mest markante roller i Forbidden Ground. Han er således også den ene af de to instruktører, lige som han har været med til at forfatte manuskriptet.

Forbidden Ground er måske ikke så meget krigsfilm som den giver sig ud for at være. Til gengæld får man et fremragende drama, der går helt tæt på individer under pres af forskellig art. Og det opvejer til fulde samt gør det til en absolut seværdig film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017