Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Forbandelsen - The Grudge (2004)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Takashi Shimizu
Medvirkende: Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Bil Pullman m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. juni 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
"Når nogen dør under et voldsomt raseri, affødes en forbandelse. Forbandelsen optræder der, hvor den døde gik bort".

Så har man lidt af essensen i Forbandelsen. Amerikanske Karen (Sarah Michelle Gellar) er udvekslingsstudent i Tokyo, og for at samle point arbejder hun som socialhjælper. Hun kommer således ud på en vagt hos en ældre dame, der befinder sig i en trance.

I huset hviler en forbandelse, som vil tage bolig i alle, der træder over dørtærsklen. Mere skal ikke siges, andet end at man skal forberede sig på et gedigent godt gys.

Forbandelsen er en re-make af den japanske kultgyser Ju-On, og det er den samme instruktør Takashi Shimizu, der står bag. Jeg må tilstå, at jeg ikke har set originalen, men denne gyser er velspillet og god.

Filmen kører meget på det visuelle, og lydsiden er helt i top. Faktisk bliver Forbandelsen en tak bedre ved andet genkig, hvor man bedre kan koncentrere sig om detaljer og nuancer.

Fortid og nutid bliver smukt spundet sammen, og der er nogle fantastiske scener, der kan få en til at rykke op i stolesædet. Man skal måske være hardcore gyserfan for at få det fulde udbytte af filmen, men hvis man kunne lide The Ring, så er Forbandelsen så absolut seværdig. Nu må man så bare vente på to'eren, som nok ikke lade vente længe på sig.

Så benene op på sofabordet og lad dig indfange i Forbandelsens univers.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017