Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Før vinterkulden (2013)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Philippe Claudel
Medvirkende: Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas, Leïla Bekhti m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 22. februar 2015
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Paul (Daniel Auteuil) lever det perfekte liv. Han er en velrenommeret neurokirurg, gift med den smukke Lucie (Kristin Scott Thomas). Det går også glimrende for deres voksne søn, Victor. Han er godt gift med sin søde Caroline og sammen har de lille Emma.

Paul og Lucies liv virker perfekt. Hun passer deres store, smukke have, mens han arbejder på hospitalet. Men tomheden runger hult gennem haven og den fantastiske villa.

En dag henvender en ung, smuk pige sig til Paul og præsenterer sig som Lou (Leïla Bekhti). Hun fortæller ham, at han engang har opereret hende for blindtarmsbetændelse, hvilket han dog ikke husker. Han bliver bare nærmest irriteret og går.

Nu begynder der er at dukke blomster op - til Paul. Og langsomt besnæres han og drages af denne mystiske, melankolske pige ...

For under overfladen i det perfekte liv, er der mange gamle ridser og sår. Der skal ikke så meget til, før Pauls midtvejskrise blusser op i fuldt flor.

Før vinterkulden (Avant L'Hiver) er et meget stillestående drama om at gå i stå midt i livet. Og sætte spørgsmålstegn ved, om de valg, man tidligere har truffet, nu var de rigtige.

Kristin Scott Thomas er en formidabel skuespiller. Hun er perfekt til disse traurige kvinderoller. Som for eksempel i Jeg har elsket dig så længe, I dine hænder og i den uforglemmelige De kaldte hende Sarah. Hun kan kunsten at tale med øjnene, hvilket desværre sjældent ses.

Daniel Auteuil (Mellem fjender) er også en skuespiller, der kan sit kram. I Før vinterkulden er han så håndgribeligt skrøbelig, at man sidder og får sådan en trang til at ruske blidt op i ham.

Leïla Bekhti er en ung lovende, skuespiller, som giver godt med- og modspil til Daniel Auteiuil. Hende glæder jeg mig til at følge fremover.

Selve historien i Før vinterkulden er god. Den tager et twist undervejs, som er helt uforudsigeligt. Men det sætter store spørgsmålstegn og det bliver ikke rigtig lukket af. Desværre.

Men det har da gjort, at jeg stadig går og tænker over visse personers handlemønstre og det store spørgsmål: Hvorfor?

Før vinterkulden kan varmt anbefales, men er nok mest henvendt til kvinder. Jeg tror, mænd vil falde i søvn eller gå ud i skuret og snitte en træmand, indtil rulleteksterne er færdige.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017