Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Flyboys (2006)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Tony Bill
Medvirkende: James Franco, Jean Reno, Martin Henderson m.fl.
Varighed: 133 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 25. september 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Året er 1917 og første verdenskrig hærger Europa. USA har valgt at forholde sig neutral i konflikterne, men det afholder ikke et hold amerikanske piloter fra at melde sig frivilligt ved den franske front. Her bliver de en del af den legendariske Lafayette-eskadrille.

Lafayette-eskadrillen blev oprettet i foråret 1916 og var en del af det franske flyvevåben. Det særlige ved eskadrillen var, at den hovedsageligt bestod af frivillige, amerikanske piloter. Målet med eskadrillen var, at skabe sympati for de allieredes kamp i den amerikanske befolkning og dermed få USA til at opgive sin neutralitet i krigen.

De amerikanske piloter havde alle valgt at sætte deres liv på spil og kæmpe side om side med fremmede soldater. Og der skulle en vis portion mod til, for piloterne kunne i gennemsnit kun forvente at overleve mellem tre og seks dage.

I Flyboys følger man en deling fra beslutningen om at deltage i krigen og i deres kampe i luften til det endelige og afgørende luftslag. Men det er ikke kun krig, filmen drejer sig om. Den handler også om venskab, loyalitet og kærlighed.

Filmen er blændende godt filmet lyden er i top. Og så kan den byde på luftdueller og -slag, der vist aldrig er blevet præsenteret så filmisk flot tidligere. Nogle gange går kameraerne så tæt på, at man nærmest selv sidder og drejer nakken af led for at holde øje med eventuelle fjender bagfra.

Flynørder vil kunne pege på masser af kronologiske og andre fejl i denne film, men det er ikke noget, der hiver ned i filmens seværdighed. For her er virkelig tale om en actionspækket krigsfilm, som også giver et blik ind i menneskene bag. Men se selv USA's første kamppiloter i aktion og nyd de imponerende billeder.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017