Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Flugten fra KZ (2011)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Anna Justice
Medvirkende: Alice Dwyer, Mateusz Damiecki, Dagmar Manzel, Shantel Vansanten m.fl.
Varighed: 106 minutter
  Originalsprog: Tysk/polsk/engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 27. november 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
New York 1976. Hannah Levine (Dagmar Manzel) er ved at forberede en fest for sin mand, Daniel (David Rasche).

Men hun er fraværende. Da hun var nede i renseriet tidligere på dagen, så hun helt tilfældigt et interview i fjernsynet med en overlevende fra en KZ-lejr i Polen i 1944 og en spirende romance.

Hun kan ikke slå dette interview ud ad hovedet. For hun kan ikke glemme sin egen tragiske fortid og sin store kærlighed, der muligvis var den interviewede.

Minderne fører hende tilbage til Polen, hvor hun, som ung jøde, dengang Hannah Silberstein (Alice Dwyer), er fange nr. 73804 i en koncentrationslejr.

Her er hun i hemmelighed kæreste med den unge polak Tomatsz Limanowski (Mateusz Damiecki). Ligeledes fange, men med visse privilegier. Det er en umulig kærlighed og situation.

Andre fanger har haft held til at smugle et kamera ind i lejren, og negativerne skal afleveres til modstandsbevægelsen, som beviser på krigsforbrydelser. Tomatsz er valgt til at være den, der flygter. Men han vil ikke flygte uden Hannah.

Han planlægger en flugt, der er så åbenlys, at den virker helt usandsynlig. Men måske netop derfor fungerer det.

Det unge par er på vild flugt og er jaget vildt. Både af kommunister og nazister. Skæbnen vil, at de bliver adskilt. Hun ender i Amerika, han er erklæret død.

Indtil den dag i 1976, hvor Hannah muligvis har set ham i et gammelt interview ...

Flugten fra KZ (Die verlorene Zeit) er en bedrøvelig kærlighedshistorie med 2. verdenskrig gruopvækkende koncentrationslejre som kulisse.

Historien er efter sigende baseret på virkelige hændelser, men det er jo også nemt nok at sige. Millioner af mennesker blev berørt af 2. verdenskrig, som stadig den dag i dag trækker spor i sandet. Der vil nok altid være en historie, der passer ind til virkeligheden.

Som den unge Hannah ses Alice Dwyer, der giver en aldeles fremragende præstation. Men også visse birollekarakterer er værd at lægge mærke til.

David Rasche i rollen som den voksne Hannahs mand, er rørende i sine frustrationer over at blive lukket ude fra den del af sin kones liv. Han vil naturligvis gerne være en støtte og hjælp. Men han forstår ikke helt, at det er Hannah, der i første omgang skal blive afklaret med sin fortid.

Den anden birollekarakter er Tomatsz Limanowski's mor, spillet af den nyligt afdøde Susanne Lothar. Det er så hjertegribende, at se moderens intolerance overfor jødinden Hannah, og dog forstår man inderst inde godt hendes handlinger.

Flugten fra KZ er et smukt og tragisk drama, der aldrig helt slutter. Og man sidder tilbage, og ønsker at vide bare lidt mere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017