Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Flightplan (2005)
 
 
  Genre: Drama/thriller
Instruktør: Robert Schwentke
Medvirkende: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Marlene Lawston m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 22. februar 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Kyle Pratt (Jodie Foster), hendes mand og deres seks-årige datter Julie (Marlene Lawston) er udstationeret i Berlin, men efter mandens tragiske død er de på vej til New York for at begrave ham.

Kyle og Julie falder i søvn, og da Kyle vågner igen, er Julie væk. Da Kyle er maskiningeniør og selv har været med til at konstruere gigantflyet, de befinder sig på, kender hun dets kringelkroge, skakter og skjulte rum. Hun begynder at lede efter datteren og langsomt begynder panikken at brede sig hos hende.

Flypersonalet er ikke særlige hjælpsomme, for problemet er, at ingen af de 425 andre passagerer har set den lille pige. Hun er ikke tjekket ud i Berlin og ej heller tjekket ind i flyet ifølge papirerne. Kyle bliver mere og mere panisk og udgør snart en trussel for sikkerheden.

Kyle bliver hurtigt stemplet som en hysterisk kælling, der er blevet vanvittig af sorg over sin døde mand, og ingen tager hendes påstande alvorligt.

Flightplan er lidt træg til at komme i omdrejninger, men da det endelig sker, er der dømt spænding lige til det sidste, og den kører i et godt tempofyldt gear, hvor der trykkes på de rigtige kontakter. Flysikkerhed, hysteriske passagerer, panik, afmagt, mulige terrorister, desperation og pres.

Jodie Foster, som jo kendes fra blandt andet Ondskabens Øjne og Panic Room, giver sin karakter fuld troværdighed. Den lille Marlene Lawston er nok en skuespiller, vi kommer til at se mere til - forhåbentlig.

Flightplan er en lidt tyndbenet affære, men er udmærket for en film i den genre. Nu håber jeg bare, at Jodie Foster snart får en mere karakterfuld rolle, for hun er en blændende skuespiller.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017