Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Flandres (2006)
 
 
  Genre: Drama/action
Instruktør: Bruno Dumont
Medvirkende: Adélaïde Leroux, Samuel Boidin, Henri Cretel m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 15. januar 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Flandres er på mange måder en speciel film. Ikke kun fortæller den, at krig kan slå dig ihjel. Men den prøver også at drage paralleller mellem et kedeligt landsbysamfund og krigens gru.

Filmen tager sit udgangspunkt i en temmelig kedelig provinsby, der er præget af mudrede veje og nærmest endeløse marker. Et sted i det nordøstlige Frankrig, hvor eneste mulige adspredelse er det lokale værtshus.

Lyder det kedeligt? Det er det dælme også den første halve time af denne film, der egentlig handler om, at nogle unge mænd fra denne jammerdal af et landsbysamfund drager til et fjerntliggende arabisk land for at lege krig. Ikke mindst for pengenes skyld, men også for spændingen.

Spænding bliver der dog ikke meget af. For de unge mænd kommer hurtigt til at erfare, at krig ikke er for sjov. Slet ikke, når man undervejs voldtager lokale kvinder og dræber uskyldige. Den slags hævner sig i sidste ende.

Det gør det også i denne film, hvor kun en af de unge mænd kan vende levende hjem til det kedelige liv. Et liv, han så ender med at værdsætte samt elske den kvinde, han forlod, selv om hun gladelig kastede sin krop i grams for hver mand.

Flandres er hamrende flot filmet og lyden er helt i top. Den udpensler med al tydelighed kriges vanvid og galskab. Samtidig formår den at give et nøgternt og barskt billede af et landsbysamfund, der ikke flytter sig en meter.

Det gør filmen til en svær størrelse at kapere. Men jeg må indrømme, at jeg faktisk blev temmelig fanget af den. Som drama betragtet er den blandt de bedre, men som action sker der sgu for lidt. Derfor en lidt middelmådig samlet bedømmelse.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017