Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Flammer over floden (1976)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Peter Hunt
Medvirkende: Lee Marvin, Roger Moore, Ian Holm, Barbara Parkins m.fl.
Varighed: 147 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 2. marts 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Kort inden første verdenskrig bryder ud, ankommer engelske Sebastian Oldsmith (Roger Moore) til Zanzibar. Han er på vej til Australien, hvor han vil slå sig ned som fårehyrde. Han bliver dog frarøvet sine penge og sine billetter til den videre rejse. Bag røveriet står krybskytten og drukkenbolten Flynn O'Flynn (Marvin Lee), en amerikaner, der ernærer sig ved at ulovligt at skyde elefanter og smugle elfenben i den nærliggende tyske koloni.

O'Flynn får dog ikke sin trofaste, men stumme, tjener Mohammed (Ian Holm) til at frarøve Oldsmith hans værdier grundet pengemangel. I stedet skal han på denne måde tvinges til at blive i landet og blive partner med den fordrukne krybskytte. Det bringer den unge englænder i kontakt med O'Flynns datter, Rosa (Barbara Parkins), og de to forelsker sig snart efter i hinanden.

I den tyske koloni regerer Herman Fleischer med hård hånd og han ser ikke nådigt på O'Flynns krybskytteri på hans område. Men den fordrukne krybskytte undslipper gang på gang tyskerens forsøg på at fange ham, nu med hjælp fra den yngre og fanden-i-voldske englænder, som agter at gifte sig med hans datter,

Fleischer er desuden hæmmet af, at han ikke kan forfølge krybskytterne ind i Zanzibar, der er en engelsk koloni. Det laves der imidlertid om på med udbruddet af første verdenskrig og Fleischer organiserer en ekspedition for at fange O'Flynn. Det lykkes han dog kun at ødelægge krybskyttens hjem og få dræbt hans nyfødte barnebarn.

Dermed går Sebastian Oldsmith sammen med sin kone og svigerfar ind i krigen mod tyskerne. For drabet på det unge pars barn skal hævnes. Et tysk slagskib bliver udset som vejen til at få hævn. En tidsindstillet bombe skal sprænge skibet og de forhadte tyskere, men Sara holdes fanget på skibet ...

Flammer over floden (Shout at the Devil) er baseret på en roman af forfatteren Wilbur Smith. Filmen formår sådan set ganske godt at holde sig til forfatterens værk, men mangler en del af den intensitet, man finder i bogen.

Lee Marvin er som født til rollen som den alkoholisere krybskytte, der vil sælge sin sjæl for et ekstra glas gin. Roger Moore virker dog en kende malplaceret i sin rolle i denne film. Der er alt for meget James Bond over ham til denne rolle.

Barbara Parkins er derimod fremragende som den lidenskabelige Rosa, der stort mister livslysten sammen med drabet på sit barn. Tilbage er kun lysten til hævn.

I det store hele er Flammer over floden en udmærket film med en god historie. Og de over to timers spilletid virker på ingen måde for lang. En film, der kan anbefales, ikke kun for elskere af Wilbur Smiths fremragende romaner, men også historie-interesserede vil kunne få et indblik i en mindre kendt del af første verdenskrig, som altså langt fra kun udspillede sig i Europa.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017