Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
First Snow (2006)
 
 
  Genre: Thriller/drama
Instruktør: Mark Fergus
Medvirkende:Guy Pearce, Piper Perabo, Shea Whigham m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. april 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jimmy Starks (Guy Pearce) er sælger med stort S. Han er ved at få sin første store kassesucces, og ydermere planlægger han at gå selvstændig med at sælge jukebokse.

På vej mod den store kunde, går hans bil i stykker og han ender i en lille flække, der stort set kun består af en bar, en mekaniker og en gammel knark, der læser i hænder.

For at få tiden til at gå mens bilen bliver lavet, beslutter Jimmy sig for at blive spået. Under seancen får den synske mand Vacaro (J.K. Simmons) et anfald og vil ikke sige mere. Først er Jimmy skeptisk over spådommene, men da det senere viser sig at holde stik, må Jimmy tilbage til Vacaro, for at få at vide, hvad mere han "så".

Det er just ikke lyse fremtidsperspektiver. Den gamle mand så nemlig ingen. Men Vacaro kan trøste Jimmy med, at han vil være sikker indtil den første sne falder.

Paranoiaen begynder langsomt at komme snigende. Tankerne kværner i Jimmys hoved. Er der nogle, der vil ham til livs? Har det noget at gøre med hans lidt brogede fortid med vennen Vincent?

Vejrudsigten er heller ikke for lys. Den første sne er varslet ...

First Snow er et intens drama med en sprudlende Guy Pearce i hovedrollen. Handlingen skrider langsomt men sikkert frem og formår til sidste sekund at holde spændingen og det store spørgsmål: Er Jimmys sidste time kommet eller hvad?

Plottet er fint skruet sammen, dog ville jeg gerne have lidt mere at vide om den skumle fortid, som pludselig spøger i Jimmys nutid.

Der er ikke den store action i First Snow, derimod en isnende spænding, der stille og roligt stiger. De små korte flashbacks kan virke en anelse forstyrrende i starten, men giver dog en samlet mening.

Vil man have lidt iskold spænding i 98 minutter, kan First Snow absolut anbefales. En god psykologisk thriller med gode overbevisende skuespillere og et finurligt plot.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017