Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Firecracker (2005)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Steve Balderson
Medvirkende: Karen Black, Mike Patton, Jak Kendall m.fl.
Varighed: 112 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 13. maj 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jimmy (Jak Kendall) lever sammen med sin dybt religiøse mor Eleanor (Karen Black), sin nærmest ikke-eksisterende far og sin alkoholiserede voldelige bror David (Mike Patton) i den lille by Wamego.

Det er ikke just en drømmetilværelse for den følsomme Jimmy, men da et omrejsende tivoli kommer til byen, ændres hans liv.

Jimmy møder sangerinden Sandra (Karen Black), der selv lever i et psykisk voldshelvede med tivoliets ejer Frank (Mike Patton). Hun har drømme - store drømme, men kan ikke slippe væk. Det samme har Jimmy, og de to bliver venner.

Tivoliet har før besøgt Wamego, og dengang havde Sandra et forhold til Jimmys bror David. Da han pludselig opdager, at David befinder sig i Sandras husvogn, udvikler situationen sig.

Efterfølgende forsvinder David på mystisk vis, og politibetjenten Edith begynder at grave i de dystre hemmeligheder, der altid er i små byer.

Jeg har set mange film. Rigtig mange. Spændende fra det bedste af det bedste til bundskraberne. Firecracker kommer under min private kategori: Underlig. Det er en højst besynderlig film, men hold da op, det er en eminent god film.

Firecracker er optaget dels i sort/hvid, dels i farve. Alt efter humøret hos Jimmy. I starten kan dette virke lidt forvirrende, men det giver en fantastisk psykisk effekt, som filmen skrider frem.

Karen Black og Mike Patton er forrygende i deres dobbeltroller som henholdsvis Sandra/Eleanor og Frank/David. Det er simpelthen suverænt. Karen Black vandt også prisen for bedste skuespiller på både New York Vision Fest og Fanasproto.
.
Ekstramaterialet er på en disc for sig selv og byder på blandt andet den prisbelønnede dokumentar på 100 minutter om at lave film uden for USA samt meget andet godt.

Firecracker er en mærkelig film, men absolut en, der er værd at se. Jeg kan varmt anbefale at sætte tid af tid den, men man skal ikke tage øjnene væk fra skærmen et eneste sekund. Der er mange små finesser og facetter, at det kræver fuld opmærksomhed.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017