Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Fighter (2007)
 
 
  Genre: Action/drama
Instruktør: Natasha Arthy
Medvirkende: Semra Turan, Cyron Melville, Xian Gao m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Danskk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. juni 2008
Anmeldt af: Julie Vistisen
 
 
Aicha (Semra Turan) går i 3.g på gymnasiet og hendes far har store planer om at hun skal læse medicin.

Det er store krav der bliver stillet, specielt når hun meget hellere vil bruge tiden på kampsport end på at lave lektier.

Da Aicha bliver smidt af pigeholdet, foreslår hendes træner at hun skal tage hen på en professionel Kung Fu skole. Hendes far forbyder hende at træne Kung Fu, da hun vil komme til at træne sammen med drenge.

Aicha trodser sin far og melder sig til på et hold alligevel. Her stifter hun nye bekendtskaber, blandt andet med Emil (Cyron Melville). De forelsker sig i hinanden, men Aichas tyrkiske baggrund splitter hende mellem familien og Emil.

I starten må jeg indrømme, at min tanker gik lidt hen imod ”Åh nej, ikke endnu en dårlig dansk film, men noget stunt wannabe”. Der gik dog ikke mange minutter før jeg pænt måtte kyle den tanke ud ad vinduet.

Det var virkelig en glædelig overraskelse at se nogle kampscener, man rent faktisk havde gjort rigtig meget ud af. Man har endda gjort sig så umage at Xian Gao (Tiger på Spring, Drage i Skjul) er blevet hentet til Danmark for at koregrafere disse scener.

Fighter overraskede mig virkelig. Den er gået en klasse over Råzone og Supervoksen, som den ellers er blevet sammenlignet med.

Fighter er utraditionel på en fantastisk fængende og fed måde. Og man må virkelig give debutanten Semra Turan ros for hendes overbevisende præsentation som den unge Aicha.

Er man til ungdomsfilm med kærlighed og aktion indblandet, så skal man ikke gå forbi Fighter. Den er alle minutterne værd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017