Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Fear X (2003)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Nicolas Winding Refn
Medvirkende: John Turturro, Deborah Unger, Jacqueline Ramel m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Harry Caine (John Turturro) er sikkerhedsvagt i et stormagasin. En aften, hvor hans kone, Claire (Jacqueline Ramel) kommer for at hente ham, bliver hun og en anden brutalt skudt ned og dræbt i parkeringskælderen. Politiet har ingen spor, og Harry besættes af tanken om at finde sin kones morder. Ikke fordi han som sådan vil vide, hvem det var, men mere hvorfor.

Harrys fritid går med en endeløs studéren af stormagasinets overvågningsvideoer for måske at finde en sammenhæng og en morder udfra de grumsede billeder fra overvågningsvideoerne. Harry får et gennembrud i sin jagt på Claires morder, da han finder en strimmel negativer af en kvinde og et barn.

Man skal ikke forvente action i denne thriller. Det er en stillestående beretning om en mand og hans sorg, som langsomt men sikkert bliver en besættelse. Plottet er uhyre tyndbenet og usammenhængende. Filmen bliver opløftet i særdeleshed af den smukke fotografering af Larry Smith.

Nicolas Winding Refn har tidligere stået bag Pusher og Bleeder, og Fear X er hans første engelsksprogede film. John Turturro i rollen som Harry, er et godt valg. Han spiller med en overbevisende smerte og håbløshed, som gør filmen lidt mere tålelig at se. Men den mangler tempo og et bedre drive.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017