Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Fear and Desire (1953)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Stanley Kubrick
Medvirkende: Frank Silvera, Kenneth Harp, Paul Mazursky m.fl.
Varighed: 59 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 6. februar 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
En tilfældig krig. Et tilfældigt land. På et tilfældigt tidspunkt i historien.

Fire soldater er strandet i en skov bag fjendens linier. De bliver enige om, at forsøge at nå tilbage til deres egne. Og at det vil være smartest at bevæge sig om natten, for så skjule sig om dagen.

En flod, der går tværs gennem fjendens linier, vil kunne bringe dem sikkert tilbage. Men mens soldaterne bygger en flåde, opdager de at fjenden har en lejr lige i nærheden.

De fire soldater gemmer sig i skoven og diskuterer om de skal forsøge at dræbe de fjendtlige soldater. Men de bliver overrasket af en ung kvinde, som de tager til fange.

Derfra går det hastigt ned af bakke for de fire soldater ...

Fear and Desire er den første film i spillefilmslængde instrueret af Stanley Kubrick, der siden har begået mesterværker som Rumrejsen år 2001 og Full Metal Jacket. For blot at nævne nogle få.

Det gør dog på ingen måde Fear and Desire til et mesterværk. Et tydeligvis meget begrænset budget har også sat sine tydelige spor.

Til gengæld byder for eksempel Paul Mazursky i sin første filmrolle på rigtig godt skuespil i rollen som soldaten, det slår helt klik for. Ligeledes får man glimt af, hvad Kubrick senere ville formå.

Det vigtigste ved fear and Desire og det, der egentlig gør den interessant, er budskaberne, instruktøren prøver at få frem. Hvor hovedbudskabet uden tvivl er, at krig ingen vindere har - kun tabere.

Fear and Desire, der er i sort/hvid, er en forholdsvis hurtigt overstået film. For spilletiden er blot 59 minutter. Men festen er så alligevel ikke helt slut.

Dvd'en rummer nemlig yderligere 48 minutters ekstramateriale, der ikke bare er lidt trailere eller lignende. I stedet får man Kubrick-kortfilmene The Seafarers, Flying Padre og Day of the Fight at fornøje sig videre med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017