Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Fangen på Zenda (1979)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Richard Quine
Medvirkende: Peter Sellers, Jeremy Kemp, Lynne Frederick m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 16. december 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I Ruritanien dør den regerende konge, Rudolf IV (Peter Sellers), under tragiske omstændigheder på sin 80-års fødselsdag. Som ny monark skal indsættes lapsen og slapsvansen af en søn, Rudolf V (Peter Sellers).

Hans bror, den onde Prins Michael (Jeremy Kemp), har dog andre planer. Han vil nemlig selv overtage tronen, om det så skal koste hans bror livet. Men kongetro hoffolk får nys om planerne og lægger deres egen plan.

De får således den kommende monarks dobbeltgænger, London-chaufføren Syd (Peter Sellers), til at optræde som Rudolf V, mens den virkelige Rudolf V kommer ubemærket til sit hjemland. Syd, der til at starte med er uvidende om at han agerer "konge for en dag", er desuden jagtet af den kommende regents øvrige fjender.

Ind i det store regnestykke kommer så også den smukke Prinsesse Flavia, der er trolovet til den virkelige Rudolf V. Men som, selvfølgelig, falder pladask for den jordbundne og ligefremme Syd.

Der er med andre ord lagt op til et sandt væld af forviklinger og intriger. Og det åbner igen for store mængder spørgsmål. Alle tråde bliver dog redet ud og alle spørgsmål besvaret i slutningen, der selvfølgelig ikke skal afsløres her.

Peter Sellers, der af de fleste bedst kendes fra rækken af Den Lyserøde Panter-film, er i topform i denne perle af en komedie. Med de forskellige roller, han spiller, viser han virkelig, hvor dygtig en komiker han er.

Fangen på Zenda (The Prisoner of Zenda) kan kun få min varmeste anbefaling. Selv om den har rundet de 30 år, holder humoren og historien endnu. Bevares, der er en del special effects som kunne laves langt bedre i dag, men det er jo blot en del af charmen.

Så snyd ikke dig selv for Fangen på Zenda hvis du er til komedier med forviklinger og masser af grin. Og, ikke mindst, Peter Sellers, når han er allerbedst.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017