Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Fanfan la Tulipe (2003)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Gerard Krawczyk
Medvirkende: Vincent Perez, Penelope Cruz, Didier Bourdon m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 20. september 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Den franske kong Louis XV (Didier Bourdon)er i krig og mangler konstant våbenføre mænd i sine hære. Han skyr derfor ingen milder for at lokke unge mænd til at gribe til våben i sit navn.

Samtidig er Fanfan (Vincent Perez) i fuld gang med at nedlægge unge kvinder på stribe. Men en arrig far overrasker Fanfan med sin datter og forlanger omgående vielse mellem de unge. Fanfan er dog langt fra opsat på at binde sig.

Under sin flugt fra far, datter og bryllup ender Fanfan i den franske hær. Han forledes nemlig til at tro, at han så kan blive gift med en af kongens døtre, den smukke Adeline (Penelope Cruz).

Fanfan er dog ikke lige til at få til at indordne sig hærens regler og vaner. Det kommer da også til flere, ganske underholdende, sammenstød mellem ham og hans overordnede.

Men nu vil jeg ikke afsløre yderligere af handlingen, for det ville være synd. Der skal trods alt være noget at se frem til i en film.

Fanfan la Tulipe er eventyr smækfyldt med action og humor. Netop den opskrift er set adskillige gange tidligere af Luc Besson (blandt andre Bandidas og Adèle and the Secret of the Mummy), der da også både har skrevet manuskriptet og produceret denne film.

Vincent Perez er glimrende i rollen som den fanden-i-voldske Fanfan. Samtidig er han mere end overbevisende i de mange kampscener, hvor han kan give selv en Jason Statham kamp til stregen. Ikke mindst i forbindelse med anvendelsen af blankvåben.

Smukke Penelope Cruz spiller som altid udmærket og overbevisende. Og formår at give godt med- og modspil til Vincent Perez. Tilmed på fransk.

Det rent håndværksmæssige i Fanfan la Tulipe er også klart på plads. Både hvad gælder lyd og billede. Og så bør de flotte, tidstypiske kostumer fremhæves.

Er du til action, lidt historisk eventyr og en god portion humor, går du bestemt ikke af vejen med Fanfan la Tulipe. Kan kun anbefales og er et must for fans af Luc Besson og hans film!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017