Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Family Plot (1976)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Alfred Hitchcock
Medvirkende: Karen Black, Bruce Dern, Barbara Harris m.fl.
Varighed: 115 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 18. september 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Family Plot er på mange måder en speciel film. Først og fremmest blev det Hitchcocks sidste inden hans død i 1980. Dernæst skiller den sig ud fra de film, man typisk forbinder med mesterinstruktøren.

De fleste forbinder Hitchcock med thrillere og gysere som Psycho, Fuglene, Rear Window og Vertigo, mens Family Plot i høj grad kan klassificeres som en letvægts thriller med masser af humor og plads til finurligheder.

Samtidig er det den første og sidste film i Hitchcocks repertoire, hvor den perfektionistiske instruktør løsner grebet og giver skuespillerne en højere grad af frihed, med plads til spontanitet og improvisation.

Alt dette skal dog ikke betragtes som noget negativt, snarere tværtimod.

Filmen omhandler parret
Fran (Karen Black) og George Lumley (Bruce Dern), der sammen fusker penge fra ældre mennesker ved at Fran foregiver, at hun kan kontakte og kommunikere med de afdøde sjæle.

Deres bedrageriske foretagende kører som på skinner. Lige indtil de en dag møder en ældre kvinde, som eftersøger en søn af familien, der blev bortadopteret som spæd.

Sønnen skal arve familiens formue, men er tilfældigvis også involveret i sine egne bedrageriske planer.

Sønnen er nemlig mesterforbryderen Arthur Adamson (William Devane), der i samarbejde med Blanche Tyler (Barbara Harris) bortfører rige mennesker for at score den store gevinst.

Fran og Lumley kommer ud på dybt vand da de blandes ind i dette morderiske plot. Snart lurer døden om hvert et hjørne.

Bruce Dern spiller rollen som Lumley, taxachaufføren der i sin fritid søger efter informationer, Fran kan anvende i sit bedrageri. Bruce Dern er, som det så ofte er tilfældet, højdepunktet.

Ligesom i sci-fi klassikeren Silent Running og gyserkomedien The Burbs, håndterer han sin rolle med et glimt i øjet. Samtidig kan han fint håndtere de mere dramatiske øjeblikke.

Hans karakter bliver på denne måde roden til mange af filmens mere muntre og mindeværdige øjeblikke.

Da filmen til tider kan forekomme en anelse rodet og forudsigelig, er den bestemt ikke blandt Hitchcocks fineste værker. Men det er dog stadig en medrivende oplevelse, som fans af thrillere og forvekslingskomedier ikke bør overse.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017