Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Fakiren fra Bilbao (2004)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Peter Flinth
Medvirkende: Julie Zangenberg, Aksel Leth, Sidse Babett Knudsen, Ole Thestrup m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 19. september 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Tvillingerne Tom og Emma (Aksel Leth og Julie Zangenberg) har mistet deres far for lidt over tre år siden, og deres mor er gået helt i stå. Indtil hun pludselig beslutter sig for, at nu skal de være en rigtig lille familie igen.

Hun får arbejde på en lille keramikfabrik i den lille by Kirkelund, og følgelig flytter familien dertil. De køber Elgens Øje, et stort skrummel af et spøgelseshus, der i den grad trænger til en kærlig hånd. Men det går, og huset kommer i stand.

Børnene opdager hurtigt, at der er hemmeligheder skjult i huset samt en ånd, Lombardo, som Emma befrier fra sit fængsel, en kuglepen han har været spærret inde i i 50 år.

Det er børnene, Julie Zangenberg (Klatretøsen), Aksel Leth og Ole Thestrup, der i den grad bærer filmen oppe. Det er pragtfuldt.

Der er masser af humor i Fakiren fra Bilbao, ikke for meget uhygge, det er faktisk lige tilpas til en familiefilm, og så er den ikke overdrevet pædagogisk, og det er lidt af en befrielse engang imellem i børne/familiefilm.

Sidse Babett Knudsen som den enfoldige mor er dejlig. Hun leder ens tanker hen på en ung Jytte Abildstrøm. Der er gode talenter i Sidse, og jeg glæder mig til at se meget mere til hende.

I det hele taget er det en dejlig, frisk eventyrfilm for børn i alle aldre, så tag en hyggedag i familiens skød og nyd Fakiren fra Bilbao.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017