Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Extreme Justice (1993)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Mark L. Lester
Medvirkende: Lou Diamond Phillips, Scott Glenn, Chelsea Field m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 25. marts 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Jeff Powers (Lou Diamond Phillips) er kriminalbetjent i Los Angeles. Han er ikke bange for at gå det ekstra skridt for at fange forbryderne. Desværre er han ofte så hårdhændet, at forbrygerne ender med at slippe for straf, mens han selv kommer på kant med politiets Internal Affairs afdeling,

Jeffs metoder bliver dog også bemærket af hans tidligere makker, Dan Vaughn (Scott Glenn). Vaughn arbejder for en hemmelig enhed i LAPD, Special Investigations Squad (S.I.S.), hvor man har specialiseret sig i at tage sig af særligt farlige forbrydere.

Det specielle ved enheden er, at de forsøger at komme tæt på forbryderne, allerede inden de begår noget ulovligt. Ved at overvåge dem nøje, kan S.I.S. folkene så slå til, når de er i gang med forbrydelsen og dermed kunne sikre beviser, der ikke vil kunne drages i tvivl i retten.

Eller det er i hvert fald teorien. Praksis er desværre, at specialenheden lidt for ofte ser det som en mulighed for at slippe af med forbryderne på permanent basis. Enhver chance for at dræbe forbryderne bliver taget i brug.
Det ved Jeff ikke, da han med store glæde og entusiasme takker ja til et job hos sin gamle makker. Og i begyndelsen passer specialenhedens hårdhændede og kontante metoder udmærket til hans egen tankegang med hensyn til grove lovovertrædere.

Privat bor Jeff sammen med kriminaljournalisten Kelly (Chelsea Field). Normalt er de gode til skille privatlivet og deres respektive jobs, men da Kelly får færten af den hemmeligé specialenhed og deres noget uortodokse metoder, ændres det hurtigt.

Mens Kelly graver i historien, går det langsomt op for Jeff, at S.I.S. gør brug af dødelig magt langt oftere end nødvendigt. Han prøver at konfrontere Vaughn, som dog er god til at snakke sig og enheden ud af tingene.

Men en dag deltager Jeff i en aktion, hvor han ser Vaughn henrette en forbryder, der allerede har overgivet sig. Dermed nås hans smertetærskel og sammen med Kelly begynder han nu at afsløre specialenheden og dens metoder ...

Temaet med en politistyrke, der er er gået fra kun at være den udøvende magt til også at være den lovgivende og dømmende magt, er set før. Men næppe med så meget action som i Extreme Justice. For der bliver bestemt ikke sparet på krudtet.

Lou Diamond Phillips og Scott Glenn leverer glimrende præstationer, og de øvrige skuespillere trækker ikke det samlede indtryk ned.

Extreme Justice er action fra start til slut, hvor man næsten aldrig når at trække vejret inden næste hæsblæsende scene. Historien kunne bestemt have været mere original og slutningen mindre forudsigelig, men alt i alt en ganske udmærket film, der holder hvad den lover!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017