Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Evelyn (2002)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Bruce Beresford
Medvirkende: Sophie Vavasseur, Pierce Brosnan, Frank Kelly, Aidan Quinn m.fl.
Varighed: 91 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 26. maj 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Evelyn er baseret på en sand historie om en fars kamp for sine børn i 50'ernes Irland.

Den arbejdsløse maler Desmond Doyle (Pierce Brosnan), bliver pludselig alene-far til sine tre børn, Evelyn, Dermot og Morris, da hans kone stikker af med en anden mand.

Da Doyle ikke kan forsørge dem, griber myndighederne ind, og anbringer de to sønner hos de kristne brødre i >Kilkenny og datteren Evelyn på Skt. Josefs Skole i Dublin. Doyle går ud fra, at det kun er kortvarigt, indtil han er kommet på fode igen, men så nemt går det ikke.

Doyle må gennem hele retssystemet for at få sine børn hjem igen, og han får god hjælp af advokaten Barron (Aidan Quinn) samt hele den irske befolkning.

Doyle skrev retshistorie dengang i 50'erne, og det er en gribende film. Til tider er den fuldstændig sukkersødklisteragtig, men hele filmen bæres flot op af dels Pierce Brosnan og datteren Evelyn, glimrende spillet af Sophie Vavasseur. Der er ikke et øje tørt, når hun entrer retssalen. Og Pierce Brosnan viser endnu engang, hvilken stor karakterskuespiller han er.

Det gør bestemt heller ikke filmen ringere, at det flyder med den herlige irske accent. Der kan virkelig lægges følelser i det sprog.

Så frem med Kleenex, når Doyles kamp om retfærdighed tager sin begyndelse - for loven og retfærdigheden er ikke to elementer, der altid følges ad.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017