Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Eureka (1983)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: N. Roeg
Medvirkende: Gene Hackman, Theresa Russel, Joe Pesci, Ruther Hauer, Mickey Rourke m.fl.
Varighed: 125 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 5. maj 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 1925 startede Jack McCann (Gene Hackman) sin søgen efter guld. År ud og år ind var han på evig guldjagt i de koldeste og mest snerige egne.

Efter 15 år lykkes det endelig at finde guld, da han bogstaveligt talt skvatter ned i en bjerghule fyldt med det pureste guld. Hans lykke er nu gjort, og han bor på sin egen ø i Caribien med sin yndige kone og smukke datter i luksusvillaen Eureka.

Men ... der er et stort men. Lykken er ikke altid gods eller guld. Hans kone, Helen (Jane Lapotaire), drikker lidt vel rigeligt. Hans 20-årige datter, Tracy (Theresa Russel), har giftet sig med franskmanden Claude (Rutger Hauer), som Jack mistænker for at have dunkle motiver, og sidst, men ikke mindst, hans ven og partner, Charles (Ed Lauter), har også en skjult agenda.

Oveni alle disse fortrædeligheder må Jack også tage stilling til en farlig forretningsmand, Mayakofsky (Joe Pesci), der vil gøre alt for at købe Luna Bay.

Med en stjernebesat rolleliste (Gene Hackman, Theresa Russel, Ruther Hauer, Michael Rourke og andre) skulle man tro, at det ikke kunne gå helt galt, men det kan det.

Beklager, men dels er filmen alt for lang, og dels kommer ingen af skuespillerne til at virke troværdige og nærværende. Jeg vil ærligt indrømme, at jeg på et tidspunkt totalt mistede tråden i handlingen. Jeg fandt den dog igen, men det er bare ikke godt nok.

Starten er helt fin og meget dramatisk, men så begynder den langsomt at fise ud og blive en blegfesen handling iblandet mystik, voodoo og kabbala. Det er synd, for plottet kunne som sådan sagtens være meget mere spændende og fængende.

Eureka er en lang film, som bliver mere og mere mærkelig uden kontekst og afrunding. Der er flere huller i handlingen, som bare står gabende åbne og uden logisk forklaring.

Eureka virker mest af alt som tidspilde, og er i hvert fald en film, der meget hurtigt forsvinder ud af ens bevidsthed.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017