Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Et bryllup (1978)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Robert Altman
Medvirkende: Mia Farrow, Carol Burnett, Ceraldine Chaplin m.fl.
Varighed: 120 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Criterion
Udgivet: 8. august 2007
Anmeldt af: Beate Cecilie Stampe Rasmussen
 
 
Dino Sloan (Desi Arnaz Jr.) og Muffin Benner (Amy Stryker) er et ungt forelsket par, som vil giftes.

På selve bryllupsdagen mødes deres familier for første gang og så begynder løjerne for alvor at tage fat. Alle inviterede gæster har takket nej til at komme forbi og med hylende morsomme samt skarpe replikker begynder de to familier at lære hinanden at kende efter vielsen.

Som et ekstra krydderi til den lykkelige sammenkomst finder gommens familielæge bedstemor Nettie død. Den nære familie beslutter at holde det skjult for alle andre, og brudens familie har også deres hemmeligheder, som de heller ikke ønsker skal komme for dagens lys.

I den efterfølgende bryllupsrus kommer hvert familiemedlem med sin lille brik til det store samlede foto, som aldrig bliver taget.

Fotograferne venter forgæves på det perfekte billede af parret, alt imens den lesbiske bryllupskoordinator Rita Billingsley(Geraldine Chaplin) forelsker sig i bruden.

Brudens mor (Carol Burnett) indleder et nyt forhold. Familielægen bliver mere og mere fuld. Forloveren, som er tidligere kæreste med bruden, fortryder at han forlod hende.

Gommen afsløres i at have fået barn med sin svigerinde (Mia Farrow).

Et billede af bruden i nudistudgave gives i bryllupsgave og flere og flere hører rygtet om, at bedstemor Nettie er død, mens alle forsøger at holde facaden.

Et bryllup er en perle af en film.

Skaberen, Roberts Altman, står bag klasisskere som blandt andet MASH, Gosford Park og The Player, er her både medskribent og instrueret et lille mesterværk, som klæder ikke bare en familie af, men en tidsperiode.

Man griner, smiler og får tårer i øjnene - det er et rørende familie portræt.

Er man vild med Krønikken, så vil man nyde denne amerikanske udgave af samme tema.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017