Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Eskimo Diva (2015)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Lene Staehr
Medvirkende: Nuka Bisgaard, Aqqalu Engell m.fl.
Varighed: 64 minutter
  Originalsprog: Dansk/inuit
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 8. februar 2015
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Nuka er en ung mand bosiddende i Nuuk. Hans mor er dansk og far er grønlænder. Han føler selv, han har et godt liv, selvom det er fyldt med udfordringer for ham.

For han er ikke som andre. Dels er han af blandet herkomst, dels er han homoseksuel og drag. Hans største drøm er, at være den første drag queen på turne i Grønland.

Sammen med sin bedste kammerat, Lu, har han sammensat et show, Nuka kalder Fifty/Fifty. Det er inddelt i tre faser: Indelukket. Kampen. Friheden. Og er baseret på hans liv, oplevelser og problemer.

Men det er svært for ham at slå igennem. Han støder på mange fordomme og løftede øjenbryn. Men pludselig bliver Nuka nødt til at tage til Danmark, da han kommer i en frygtelig krise, der truer med at knuse hans fremtidsdrømme ...

Eskimo Diva er en smuk dokumentar om et usædvanligt menneske. Nuka besidder en viljestyrke og karisma, der er meget få forundt.

Han tør stå ved, hvem han er, og, ikke mindst, hvad han er. Selv om skuffelsen lyser ud af ham, når en planlagt koncert bliver en fiasko grundet manglende koncertgæster, kæmper han videre. For han har sin drøm, og den vil han ikke opgive.

Man kommer til at holde meget af Nuka og hans få venner, der støtter ham i alt. Også hans mor og far kommer man til at holde af, for de favner denne unge knægt og hans venner.

Eskimo Diva viser på en fin og hudløs ærlig måde, hvor svært det er at være homoseksuel. Især når man bor i Grønland og prøver at ruske op i lokalsamfundene i de små bygder.

Jeg kan kun varmt anbefale Eskimo Diva. Det er et dejligt portræt af en fin ung mand, der kæmper for sin drøm. Og som kæmper for at få lov til at være lige præcis, den person, han nu en gang er.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017