Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Escape Plan (2013)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Mikael Håfström
Medvirkende: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, 50 Cent m.fl.
Varighed: 111 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. februar 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Ray Breslin (Sylvester Stallone) er unik inden for sit lidt specielle felt: Han bryder ud af fængsler. Han er ansat i B&C Security hvis opgave er, at afprøve flugtrisikoen i højsikkerhedsfængsler.

Ray bliver indsat under falsk navn og har en enkelt kontaktperson indenfor murerne, der kender hans sande identitet. Derefter lærer han omgivelserne at kende, rutinerne og svaghederne. Dernæst er det som regel nemt at bryde ud ...

En dag bliver han hyret til at afprøve sikkerheden i et nyt, tophemmeligt højsikkerhedsfængsel. Et fængsel, hvor de værste af de værste forbrydere gerne skulle ende og blive til de rådner op.

Selvom hans team, Abi og Hush, er lidt betænkelige ved situationen, siger han pænt ja tak og afventer sin anholdelse. Hans direktør gnider sig i hænderne af glæde. Fem millioner dollars er jo også en slags penge.

Ray bliver indsat som Anthony Pontos, nu fange nummer 7458. "Den Internationale Forvaringsenhed", som fængslet bliver kaldt, består af små glasceller og har maskeklædte vagter. Det går dog op for Ray, at noget ikke er som det skal være.

Han må nu slå sig sammen med en anden indsat, Emil Rottmeyer (Arnold Schwarzenegger), hvis han skal gøre sig den mindste forhåbning om at slippe ud. Og helst levende ...

Udover bøllebank byder Escape Plan også på et godt og gennemtænkt plot, der virker helt forfriskende i denne genre. Der er masser af energi. Især takket været de to halvgamle fyre, Sylvester og Arnold. De giver den fuld skrue hele vejen igennem.

De kan stadig væk, de to knarke, og med et glimt i øjet, vil jeg da lige nævne, at Arnold er blevet meget bedre til engelsk. Som den onde, sleske fængselsdirektør Hobbes ses en forrygende, usympatisk Jim Caviezel, der passer perfekt til denne rolle.

Som skrevet er Escape Plan en yderst gennemtænkt, energisk film med et hold af gode skuespillere samt en kæmpe overraskelse, der gør hele spændingen endnu mere intens.

Escape Plan må være et must på enhver ynder af action, bøllebank og sort humors actionhylde. Jeg glæder mig allerede til at gense den snarest muligt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017