Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Equinox (1992)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Alan Rudolph
Medvirkende: Matthew Modine, Kevin J. O'Connor, Lara Flynn Boyle m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 6. juni 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Freddy og Henry er enæggede tvillinger, men bliver skilt fra hinanden ved fødslen. De kender ikke hinandens eksistens og har udviklet sig vidt forskelligt.

Freddy (Matthew Modine) er en hårdkogt wanna-be gangster og har ambitioner om at blive privatchauffør for mafiabossen Mr. Paris. Freddy er gift med Sharon, der forguder ham, og sammen har de to yndige piger.

Henry (Matthew Modine) er stik modsat sin ukendte bror. Han er sky, yderst følsom og har svært ved at begå sig i sociale sammenhænge. Han er forelsket i sin bedste ven Russells søster, Beverly (Lara Flynn Boyle), og følelserne er også gengældt, men hun er lige så kompliceret, som han.

Russell er forelsket i Anna, der er servitrice på restauranten Villa Capri og ydermere er hun datter af ejeren Eddie, som er i lommen på Mr. Paris.

Mens Freddy ordner sine lyssky forretninger, knokler Henry på sin adoptivfars bilværksted. Men begge brødre har hver deres store drømme - og problemer.

I et skæbnesvangert øjeblik mødes de på Villa Capri, og deres liv tager en ny drejning ...

Derudover er der sideløbende historien om Rosie, den hjemløse Helena, som egentlig starter hele historien, og Sonya, der arbejder i lighuset, men gerne vil være forfatter og skrive Helenas historie.

Dette lyder lidt som Skum og indrømmet, Equinox er en besynderlig film med en meget rodet og forvirrende opstart. Plottet er som sådan ganske godt, men desværre får instruktøren ikke flettet alle de løse ender sammen, og den efterlader mange ubesvarede spørgsmål.

Der er mange inde i selve hovedhistorien, og det hænger ikke helt sammen. Men man kan ikke, som tilskuer, lade være med at blive hængende foran skærmen for at se, hvad det hele skal ende med.

Matthew Modine i dobbeltrollen Freddy/Henry yder en god præstation og han blev da også nomineret som bedste mandlige skuespiller på Independent Spirit Awards, hvor også Lara Flynn Boyle i rollen som Beverly blev nomineret for bedste kvindelige birolle.

Der er mange besynderlige personager med i Equinox, hvor man bare sidder og undrer sig over deres adfærd. På trods af hullerne i plottet/plottene, smider jeg gladeligt fire klaptræer efter Equinox, for den fænger og fascinerer på en underlig måde.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017