Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
En Soap (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Pernille Fischer
Medvirkende: David Dencik, Trine Dyrholm, Elsebeth Steentoft m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. oktober 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Charlotte (Trine Dyrholm) flytter fra sin kæreste gennem fire år ind i den første og bedste lejlighed, hun kan finde.

Charlottes nye status som single går med one-night-stands, og det har hun det egentligt godt med. Men hendes møde med under underboen Ulrik (David Dencik) forandrer alt.

Ulrik lever sit eget lille stille hemmelige liv som transseksuel under navnet Veronica. Han trives nogenlunde i sit univers med sine blowjobskunder, sin bitte hund Miss Daisy og de evindelige Soaps i fjernsynet.

Men Charlottes og Veronicas liv flettes sammen og et venskab opstår.

Det er en af de første, hvis ikke den eneste, danske film, jeg har har set, om det utrolige følsomme emne transseksualisme, og det er dælme godt gjort.

Der er intet lummert, grimt eller stødende i filmen. Den er kærlig, ærlig og rørende. Intet mindre. Tværtimod føler man, at ALT er ægte.

Trine Dyrholm er en bitch, men hvilken kvinde er ikke det? Jeg kan sagtens leve mig ind i hendes replikker. Det er jo bare noget, vi kvinder lukker ud, og så kan vi slet ikke forstå i mænd bliver sure. Blot en bemærkning.

En Soap skal roses for sin meget stille måde at fremstille kærlighed, respekt og ikke mindst accept på, og så er der slet ingen baggrundsmusik. Dejligt.

En Soap er en yderst smuk film om kærlighed, venskab og lidt fjolleri i sofaen. Se den, og bliv lidt lidt klogere på tilværelsen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017