Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
En skrue løs i Beverly Hills (1988)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Michael Ritchie
Medvirkende: Dan Aykroyd, Walter Matthau, Donna Dixon m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 5. oktober 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
John Burns (Dan Aykroyd) er patient på et psykiatrisk hospital. Ikke så meget fordi han er specielt syg, men mere fordi det for ham er bedre end alternativerne - blandt andet fængsel. Her hjælper han de øvrige patienter og gør ellers sit bedste for at gøre livet surt for den ansvarlige psykolog, Lawrence Baird.

Samtidig i Beverly Hills får psykologen George Maitlin, der er vært for et populært radioprogram, et nervøst sammenbrud. Der skal derfor findes en afløser til radioprogrammet, mens den normale vært får en velfortjent ferie.

Valget falder af forskellige årsager på Lawrence Baird, men John Burns opsnapper opkaldet. Så i stedet for Baird drager Burns, der flygter fra hospitalet, mod Beverly Hills med alt betalt og løftet om nemme penge. I Beverly Hills bliver han modtaget af psykologen Laura Rollins (Donna Dixon) og møder den lettere gale Donald Becker (Walter Matthau), der begge kommer til at spille vigtige roller i det videre forløb.

Burns viser sig at have naturlige evner som både radiovært og i rollen som psykologen Baird. Men den ægte Baird bliver opmærksom på svindelnummeret og så går løjerne for alvor i gang ...

Coveret til En skrue løs i Beverly Hills (The Couch Trip) hører bestemt ikke til de mest ophidsende af slagsen. Faktisk et af den slags, der nærmest skriger "gå forbi mig og find en anden film". Men det ville være synd at lade sig snyde af coveret, for filmen er faktisk er lidt af en perle.

Såvel Dan Aykroyd som Walter Matthau er nemlig fremragende i deres respektive roller. Historien er desuden velfungerende og aldeles underholdende. Hvis man kan undlade at trække på smilebåndet undervejs, er man enten totalt humørforladt eller tæt på mumificering.

Bevares, det er bestemt ingen årsunge, man får sat i afspilleren. Men det gør faktisk ikke spor - nærmest tværtimod. Kan derfor kun anbefales til afslapning og underholdning.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017