Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
En sand løgn (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Lasse Hallström
Medvirkende: Richard Gere, Alfred Molina, Marcia Gay Harden m.fl.
Varighed: 111 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. februar 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
En sand løgn (The Hoax) er baseret på den sande historie om forfatteren Clifford Irving (Richard Gere), der i starten af 1970'erne desperat søger efter den helt rigtige ide til den bestseller, han har lovet sit forlag. Sammen med vennen Dick Suskind (Alfred Molina) får han ideen om at skrive en autobiografi om den nærmest mytologiske Howard Hughes.

Hans forlag sætter dog store spørgsmålstegn ved, at Irving overhovedet har haft kontakt med den excentriske mangemilliardær. Ved hjælp af forfalskede breve lykkes det dog Irving at overbevise forlaget, McGraw-Hill, om, at der rent faktisk er en bestseller i støbeskeen.

Efter at løgnen er solgt og et stort forskud sikret, hvoraf størsteparten angiveligt skal gå til Howard Hughes, kommer så det hårde arbejde med rent faktisk at skabe autobiografien. Atter allierer Irving sig med vennen Suskind.

Så med lige dele fantasi og tilbundsgående research kommer bogen undervejs. Faktisk så godt, at det snart lykkes for Irving og Suskind at få forlaget til at punge ud med et langt større forskud. Problemet er blot, at de mange penge udbetales på en check udstedt til Howard Hughes.

Irvings kone Edith (Marcia Gay Harden) får ideen til at få sat pengene ind på en schweizisk konto, blot skal checken udstedes til det mere anonyme H. Hughes. Irving, der allerede har forfalsket adskillige breve og noter fra Howard Hughes, laver derfor et falsk pas til konen, som drager til alpelandet for at indløse den store check.

Men efterhånden som nyheden om den kommende bog slipper ud, kommer Irving i søgelyset på flere fronter. Han får således såvel Howard Hughes som presse og føderalt politi på nakken. Mere skal ikke røbes af denne spændende film, der absolut bør ses.

En sand løgn er instrueret af den Oscar-nominerede Lasse Hallström, der bl.a. har begået film som Æblemostreglementet og Hva' så, Gilbert Grape. Denne film rangerer klart blandt instruktørens absolut allerbedste. Desuden er skuespil, billede og lyd helt i top.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017