Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
En mand ser rødt 2 (1982)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Michael Winner
Medvirkende: Charles Bronson, Jill Ireland, Anthony Franciosa m.fl.
Varighed: 88 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air
Udgivet: 28. august 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Paul Kersey (Charles Bronson) er flyttet fra New York til Los Angeles efter hans kone brutalt blev myrdet og datteren voldtaget.

Datteren er traumatiseret efter oplevelsen i N.Y., men Paul forsøger at skabe en tryg tilværelse for dem begge. Der er endda kommet en ny kvinde ind i hans liv.

Paul kommer i klammeri med en bande, der stjæler hans pung. Han når dog at få fat i nakken på den ene, som han banker.

Banden vil have hævn, og de bryder ind i Pauls hus, en dag han ikke er hjemme og myrder husholdersken. Datteren bortfører de og mishandler samt voldtager. Hun undslipper, men dør under flugten.

Paul, der ellers er en fredelig arkitekt, kommer op i det røde felt - endnu en gang - og han bliver atter Hr. Selvtægtsmand. Som han blev det fire år tidligere i N.Y.

En mand ser rødt-filmene er action fra start til slut. Man behøver såmænd ikke at have hjernen med, og det er indimellem ganske rart bare at slappe af med en god politisk ukorrekt historie, hvor man helt får sympati med selvtægtsmanden.

Selv om En mand ser rødt 2 er en ældre sag fra 1982, holder den stadig vand. Det er god underholdning hele vejen igennem med en god historie og gode skuespillere.

Hvis man kan abstrahere fra baggrundsmusikken, som er direkte ulidelig, er man godt underholdt med En mand ser rødt 2. Omtalte baggrundsmusik blev nomineret i 1983 til en Razzie Award, som er Oscars pedant bare med omvendt fortegn. Her er det de værste film, skuespillere osv., der er i fokus.

Men alt i alt god underholdning og en god historie.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017