Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
En mand kommer hjem (2007)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Thomas Vinterberg
Medvirkende: Thomas Bo Larsen, Oliver Møller Knauer, Ronja Mannov Olesen, Helene Reingaard Neumann m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 18. marts 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Efter otte år som filminstruktør i udlandet vendte Thomas Vinterberg hjem, og her i lille Dannevang begik han så En mand kommer hjem, der i høj grad handler om kærlighed. Men den er samtidig et blik på personligheder og skæbner.

Sebastian (Oliver Møller Knauer) har det livsmæssigt godt. Han arbejder i køkkenet på hotellet i en lille, dansk provinsby. Han har en dejlig kæreste, Claudia (Helene Reingaard Neumann), som han skal giftes med. Men så dukker en tidligere kæreste, Maria (Ronja Mannov Olesen), op fra hans fortid.

Skæbnen vil, at de finder sammen igen. Problemet er bare de uoverskuelige konsekvenser, det får for den unge mand. Han kan føje endnu noget til sin liste over personlige problemer, blandt andet at han stammer. Noget han har gjort siden faderen begik selvmord.

For at sætte fut i begivenhederne kommer en livstræt, men verdensberømt operasanger, Karl Kristian Schmidt (Thomas Bo Larsen), til den lille provinsby, som også er hans fødeby. Han er en ægte primadonna, som ikke lader sig diktere noget. Ej heller af hotellets køkken med dets svenske og meget nærtagende køkkenchef.

Ikke desto mindre tager han Sebastian under sine vinger, så han kan hjælpe den unge mand med at vælge den rigtige kærlighed. Selv har Karl Kristian dog svært ved at finde ud af den svære kærlighed. Og ja, se selv resten af filmen.

En mand kommer hjem er nemlig slet ikke nogen dårlig film. Der er fremragende skuespil og billedsiden er helt i top. Faktisk er det lige før billedsiden er lidt for flot, da den giver et nærmest postkort-agtigt billede af den danske provins.

Handlingen er i og for sig også god, selv om det hele er set før i mange andre film. Der er ganske enkelt lidt for nyt under solen her. Faktisk lidt skuffende i forhold til tidligere Vinterberg-film.

Jeg må indrømme, at jeg havde forventet lidt mere. Men jeg kan da stadig glæde mig over de mange positive ting i filmen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017