Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
En luders dagbog (1971)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Paul Verhoeven
Medvirkende: Ronnie Bierman, Sylvia de Leur, Piet Römer m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Hollandsk
Distributør: Trinity Films
Udgivet: 18. januar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Greet (Ronnie Bierman) og hendes ven samt kompagnon Nel (Sylvia de Leur) driver et lille bordel i The Red Light District i Amsterdam.

Især Greet tager sig af de specielle ønsker hos deres faste kunder. Blandt andet dominans, kyllinge-fetich, skolelærerinde kontra elev og frue kontra stuepige.

Arbejdet går såmænd fint nok, men på hjemmefronten halter det lidt. Nels kæreste, Sjaak (Jules Hamel), er ikke en af de sødeste kærester og han banker jævnligt Nel.

Greet savner et fast, "normalt" holdepunkt i tilværelsen, og da hun møder Piet (Piet Römer), bliver hun forelsket. Han behandler hende som en prinsesse, og hun nyder det.

Nel har også mødt en anden. Bob, en sælger udi pletfjernermidler, der bor i Eindhoven. Da Nels kæreste endnu engang har banket Nel, tager Greet en stor beslutning på Nels vegne.

Nel skal ud af vagten - væk fra Sjaak og The Red Light District. Greet sætter Nel på toget til Eindhoven, på vej til Bob og et liv som huisvrouw.

Og livet går videre med op- og nedture i Red Light District. Greet arbejder videre og bibeholder sine drømme intakte ...

En luders dagbog (Wat Zien Ik) er Paul Verhoevens spillefilmsdebut fra 1971, og en ganske lovende en. Han behandler emnet prostitution på en yderst sober og respektfuld måde - alt serveret med det luneste glimt i øjet.

Man kan ikke lade være med at holde af de to kvinder, Ronnie Bierman (Greet) og Sylvia de Leur (Nel), der begge har deres hjerter placeret det helt rigtige sted. Både hvad angår deres kunder og kvindernes eget privatliv.

Paul Verhoeven er en spændende instruktør, der tager kontroversielle emner op i sine film. Han har blandt andet stået bag Black Book, Showgirls, Flesh and Blood og Spetters, der fik så mange høvl af den hollandske presse, at Verhoeven besluttede at flytte fra Holland til USA.

En luders dagbog er en sød og yderst hjertevarm film med gode humoristiske indslag, der hænger godt sammen med alvoren. Alt i alt en fin lille film om to kvinder, deres karrierevalg og drømme.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017