Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
En kongelig affære (2012)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Nikolaj Arcel
Medvirkende: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, Mikkel Boe Følsgaard m.fl.
Varighed: 137 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 26. november 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 1766 bliver engelske Caroline Mathilde (Alicia Vikander) bortgiftet til sin danske fætter, kongen af Danmark, Christian VII (Mikkel Boe Følsgaard.

Hun er spændt på at møde sin mand, som hun har fået at vide, er charmerende og lærd. Hvad hun ikke har fået fortalt er, at kongen er sindssyg.

Caroline Mathilde opfylder hurtigt sin forpligtelse ved at blive gravid og hun kan holde kongen udenfor sovegemakket. Kongen har gjort sit, og hun skal nu bare helst føde en dreng, der kan overtage tronen.

Der bliver ansat en ny kongelig livlæge. Det er den idealistiske og fremsynede oplysningsmand Johann Struensee (Mads Mikkelsen), der knytter et specielt bånd til den sindssyge konge.

Han bliver også knyttet til den unge smukke dronning. Mere end hvad godt er. De forelsker sig i hinanden og indleder et passioneret forhold.

Kongen lader stort set Struensee regerere landet og endelig er oplysningstiden kommet til Danmark. Hvilket ikke passer hverken conseil-rådet, hoffet eller enkedronningen.

Alle, der har fulgt med i historieundervisningen i skolen, kender vist historien om Struensee, Caroline Mathilde og den sindssyge konge. Hvis ikke, er der endnu mere grund til at se En kongelig affære. Det blev et stort, nyt og spændende kapitel i danmarkshistorien.

Instruktøren Nikolaj Arcel, der også stod bag eventyrfilmen De fortabte sjæles ø og den politiske thriller Kongekabale, har gjort det igen. Skabt en spændende og interessant film.

En kongelig affære har modtaget et hav af priser, nomineringer og anmelderroser, og er udnævnt til at være dette års danske Oscar-kandidat.

Det bliver spændende at følge. En Kongelig affære er den mest sete dansksprogede film nogensinde i Storbritannien og Australien, og er i alt solgt til 78 lande.

Optagelserne er blændende flotte og gengiver på smukkeste vis et stykke danmarkshistorie, der måske nok er den vigtigste periode i historien.

Skuespillet er i top. Rollen som Caroline Mathilde spilles fremragende af svenske Alica Vikander. Den sindssyge konge skildres ligeledes fremragende af Mikkel Boe Følsgaard. Han overspiller på ingen måde den fremskredne sindssyge og giver en troværdig skildring af sin karakter.

En kongelig affære er et pragtfuldt og fængende tidsbillede samt en god historie baseret på virkeligheden. Jeg kan helt klart anbefale En kongelig affære. Det er filmkunst af den sjældne slags.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017