Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
En ganske særlig dag (1977)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ettore Scola
Medvirkende: Sophia Loren, Marcello Mastroianni m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 14. november 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Det første møde mellem Hitler og Mussolini skal til at løbe af stabelen i Rom med storslåede parader og enhver borger mødt op for at hylde dette historiske øjeblik.

Også Emanuele, som tager sine seks børn med. Moderen Antonietta (Sophia Loren) bliver hjemme, da hun har nok at gøre i hjemmet og ikke har hushjælp.

Der skal redes senge, ordnes vasketøj, ryddes op og aftenmaden skal påbegyndes. Hun er en kende træt og da hun ordner deres beostær Rosamundes bur, er hun uopmærksom i et splitsekund og Rosamunde tager flugten ud ad et åbent vindue.

Det er noget nær en katastrofe, men heldigvis flyver fuglen over på genboens gesims, og Antonietta tager over til ham.

Genboen, Gabriele (Marcello Mastroianni), er i et lidt depressivt humør, men er dog glad for at få lidt selskab og sammen får de fat i Rosamunde.

Således starter deres dag, som bliver en ganske speciel dag, hvor mange følelser og sandheder kommer for dagen. Og til lyden fra den direkte radioreportage fra paraden udvikler de et mageløst venskab, der for altid ændrer deres syn på livet og dem selv.

En ganske særlig dag (Una Giornata particolare) er en ganske særlig film. Der sker stort set intet i den, men den fænger og er yderst fascinerende. Det er de små ting, der gør denne film så speciel. Antoniettas diskrete forsøg på at skjule familiens pengemangel. Gabrieles forsøg på at ruske op i sig selv og hende. Det er fremragende.

Deres mimik og kropssprog er eminent til fingerspidserne og forstærkes ydermere af den direkte radioreportage, der kører i et væk i baggrunden.

Sophia Loren og Marcello Mastroianni viser i den grad, hvilke store karakterskuespillere, de er. Det er mesterligt og yderst overbevisende.

En ganske særlig dag blev nomineret til De Gyldne Palmer samt to Oscars. Derudover vandt den en Golden Globe for bedste udenlandske film.

Instruktøren Ettore Scola står også bag film som La Famiglia, Terrassen og Så gode venner var de vist. Han er en fantastisk instruktør – altid med en god historie og stærke meninger med store skuespillere.

En ganske særlig dag får mine varmeste anbefalinger. Det er drama med stort D og en film, der sætter sine spor lang tid efter, rulleteksterne er løbet over skærmen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017