Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
En fattig mands historie (1995)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ettore Scola
Medvirkende: Alberto Sordi, Rolando Ravello, Isabella Ferrari m.fl.
Varighed: 111 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 17. august 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Hr. Bartoloni (Alberto Sordi) er en 70 år gammel pensioneret fotograf med 30 års erhvervserfaring i flyfotografisk dokumentation for Landbrugsministeriet. Han er gift med Karline "Ananas" (Aida Billarelli). En tidligere danserinde - nu fed, forfærdelig og fordrukken.

Vincenzo Persico (Rolando Ravello). Mand i trediverne, universitetsuddannet i litteratur og filosofi, og, nå ja, seks eksamener - ingen bestået, blot en detalje. Arbejdsløs, søger lærerjobs og alt muligt andet uden held, bor hos sin mor og kan ikke få hendes pension til at slå til.

Bertoloni og Persico har egentlig kun en ting til fælles: De er naboer. og som sådanne mødes de en aften, da Vincenzo er nede med affald og Bertoloni er ude at lufte konens elskede yorkshireterrier.

De to falder i snak og ender på en lille cafe. Her udøser Bartoloni sit miserable hjerte for Vincenzo. Og det varer ikke så længe før de to mødes tit og ofte til en lille aftengrappa og en hjertesnak.

Bartoloni ønsker af hele sit hjerte at komme af med sin skrækkelige havgasse af en kone, og Vincenzo ønsker penge og også at komme af med sin mor, hvis lænker føles for snærende efterhånden.

Åh, den italienske mesterinstruktør Ettore Scola har atter engang formået at få mit hjerte til at briste af latter, smil og små forræderiske tårer i øjenkrogene.

Hans film indeholder så meget detaljerigdom og facetter, at man taber vejret. Scolas persontyper er så ubegribeligt stærke og fantastiske, at man rent faktisk kommer til at holde uendelig meget af dem og egentlig finder deres til tider mærkværdige handlinger moralske korrekte - den givne situation taget i betragtning.

En fattig mands historie (Romanzo di un giovane povero) er ingen undtagelse fra Ettore Scolas tidligere film. Det er de bitte, bitte små ting, der kommer til at samles til et stort hele - og det er lige netop dét, der gør Scolas værker så underfundige.

Personerne er nærværende. Kan man andet end at føle med en 70 år gammel mand, der græder over at konen har revet hans Knold og Tot album i stykker?

Man smiler lidt overbærende, når Vincenzos mor bortforklarer med alverdens burhønselogik, hvorfor hun stadig køber vaskepulver til vaskemaskinen, der har været i stykker de sidste tre måneder.

Og sådan kan man blive ved med Ettore Scolas film. Han nagler sine tilskuere fast i sofaen med troværdige personer, historie samt humoristiske indslag og dialoger.

En fattig mands historie er en pragtfuld film og de to hovedrolleindehavere, Rolando Ravello og Alberto Sordi, er helt perfekte til de to krævende roller.

Jeg kan intet andet end at sige, at En fattig mands historie er en eniment skildring af livet med toppræstationer fra samtlige skuespillere. Se den og nyd den i fulde drag.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017