Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
En du elsker (2014)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Pernille Fischer Christensen
Medvirkende: Mikael Persbrandt, Sofus Rønnov, Trine Dyrholm, Birgitte Hjort Sørensen m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Dansk/svensk/engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. september 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Svenske Thomas Jacob (Mikael Persbrandt) er en gudsbenådet rockmusiker, der har gjort karriere i L.A. Han er rig, berømt og en anelse livstræt.

Nu skal han indspille en ny plade og dette skal foregå i Danmark. Sammen med sin amerikanske manager, Kate (Eve Best), og sin uundværlige, danske producer. Molly Moe (Trine Dyrholm), er han nu parat til at gå i studiet.

Men hans datter Julie (Birgitte Hjort Sørensen) og barnebarnet Noa (Sofus Rønnov) dukker op. Der er ikke så meget forbindelse eller familiær kærlighed mellem dem, andet end Julie har brug for penge til at komme på afvænning for.

Og så er Thomas belemret med et styk fremmed barnebarn. Men det skal kun være for seks uger, så det er egentlig ikke det store problem. Thomas begynder så småt at få et distanceret forhold til Noa, men så indtræffer tragedien og Thomas står overfor store valg ...

En du elsker er et smerteligt drama med samme problematik som for eksempel Bænken: Gammel, udbrændt bedstefar, der pludselig må tage ansvar og ruske op i sig selv, og komme i forbindelse med sine egne følelser.

En du elsker er meget følelsesladet, men bliver på ingen måde kvalm eller for sød. Skuespillet er stærkt og troværdigt. Især af Mikael Persbrandt.

Mikael Persbrandt er en af Sveriges bedste skuespillere. Han kendes fra film som Himlens hjerte og Dag og nat, samt naturligvis som Gunvald i Kriminalkommisær Beck-filmene.

Mikael Persbrandts sam- og modspil til især Trine Dyrholm er glimrende og de to klæder hinanden. Trine Dyrholm er et multitalent og kendes fra blandt andet Den skaldede frisør, Skytten og som sangerinde i Brødrene Madsens trilogi.

Instruktøren Pernille Fischer Christensen har hang til de følelsesladede film, men det er hun også god til. Hun behandler de følsomme tematikker med nænsom hånd og glimt i øjet. Hun har stået bag blandt andet En familie, Dansen og En soap.

Soundtracket i En du elsker er ualmindeligt fedt, hvilket lige giver et ekstra klaptræ.

En du elsker var med i kapløbet om at blive indstillet som den danske deltager i Oscar-uddelingerne i kategorien Foreign Language Film. Den var i skarp konkurrence med Kapgang og Sorg og glæde, hvor sidstnævnte blev indstillet.

Jeg kan varmt anbefale En du elsker. Det er en dejlig, menneskevarm historie med stærke skuespilpræstationer, lækkert soundtrack og giver stof til eftertanke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017