Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
End of Watch (2012)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: David Ayer
Medvirkende: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2. april 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Bevæbnet med en Glock 19, Spyderco kampkniv, håndjern, peberspray og ekstra ammunition er Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) og makkeren Zavaka (Michael Peña) klar til endnu en hård arbejdsdag som politibetjente i et af de værste distrikter i L.A., Newton-distriktet.

Newton-distriktet er et barsk kvarter, hvor to rivaliserende bander, Curbside og Bloods, hersker. Her er daglige skyderier, mord, overfald, narko, røverier og vold. Taylor og Zavaka bliver nødt til at være knivskarpe og årvågne, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at holde fyraften i live.

Taylor er i gang med et filmprojekt, hvor han optager deres hverdag på godt og ondt. Både arbejdsmæssigt og privat. For de er mere end blot makkere. De er venner for livet og regner hinanden for brødre.

De tager del i hinandens liv, og Taylor er på det nærmeste blevet adopteret af hele Zavakas store, mexicanske familie.

Men uforvarende får de trådt narkokartellet Sinaloa over tæerne. Det får store konsekvenser ...

End of Watch er mere end blot hårdpumpet action fra start til slut. Der er mange lag i historien, og dette bliver skildret på en ganske fin måde. For hele filmen er filmet fra personernes egne pespektiver, optaget med små HD-kameraer. Det gør, at man rent faktisk føler sig som en del af hele holdet.

Alle personerne virker nærværende og man får en fornemmelse af, at kende dem. Man er selv med til deres fester, sjov og ballade. Og man er selv med på udrykningerne, brandene og biljagterne.

Det er lidt af en genistreg, instruktøren David Ayer har lavet med at optage på denne måde. For det giver End of Watch helt nye vinkler, og man tænker ikke:"Åh, endnu en tju-bang politifilm med seje betjente og crackhoveder".

Der er dybde og mening hele vejen igennem. Til tider bliver handlingen rørende og gribende. Man glædes over deres lyspunkter i privatlivet. Deres kærlighed til hinanden. Deres familie. Man hygger sig i makkerparrets selskab, og man sidder med hjertet i halsen, når de er på job.

David Ayer har blandt andet stået bag Harsh Times, og han er en intruktør, der bestemt ikke går på kompromis. Alt er gennemført og veltænkt.

Jake Gyllenhaal og Michael Peña går godt i spænd sammen og yder toppræstationer i End of Warch. Rundt om det stærke makkerpar står deres trofaste koner, blændende spillet af henholdsvis Anna Kendrick og Natalie Martinez.

End of Watch er en fantastisk actionfilm med hjerte, mod og følelser. Her er ingen helte, blot et korps betjente, der forsøger at gøre deres arbejde i et yderst vanskeligt arbejdsmiljø med egne regler og kodeks.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017