Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Endgame (2009)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Pete Travis
Medvirkende: William Hurt, Chiwetel Ejiofor, Jonny Lee Miller, Mark Strong m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 12. juni 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I midten af 1980'erne består apartheid-regimet i Sydafrika endnu i bedste velgående. Eller rettere: Kæmper for at overleve. Den sydafrikanske regering har nemlig verdens folkestemning mod sig, samtidig med at guerilla-tropper bekæmper regimet.

En privat, engelsk virksomhed, Consolidated Gold Fields, med stærke interesser i de sydafrikanske guldminer har dog set skriften på væggen. Derfor får en af firmaets direktører, Michael Young (Jonny Lee Miller) til opgave at åbne en dialog mellem den sydafrikanske regering på den ene side og ANC (African National Congress) på den anden.

Michael Young får en repræsentant for ANC, Thabo Mbeki (Chiwetel Ejiofor), og en repræsentant for den sydafrikanske anti-apartheid bevægelse, professoren Willie Esterhuyse (William Hurt), til at deltage i en række møder på en af virksomhedens engelske landejendomme.

På sidelinjen står Niel Barnard (Mark Strong), der er chef for den sydafrikanske efterretningstjeneste. Han fungerer som bindeled mellem den sydafrikanske regering og Willie Esterhuyse, der er blevet bedt om at være regeringens øjne og ører ved møderne. Men samtidig forsøger han at arrangere løsladelsen af Nelson Mandela, der er blevet et symbol for den undertrykte, sorte befolkning.

Udfaldet af de historiske begivenheder burde være kendt af enhver: Nelson Mandela blev frigivet og apartheid-styret endte med at kapitulere. Et spændende og dramatisk kapitel i historien.

Dermed burde der være lagt op til næsten to timers spænding og dramatik i selskab med Endgame. Sådan forholder det sig desværre bare ikke.

Tværtimod virker Endgame i perioder som ualmindelig langtrukken og, tilmed, en usammenhængende affære. Og det kan jo undre, når instruktøren nærmest får historien serveret på et sølvfad.

Bevares, der er da mulighed for at blive klogere på de begivenheder og det massive, politiske skyggespil, der lå til grund for apartheid-regimets fald i Sydafrika. Samt de forskellige interessanter i hele forløbet.

Skuespillerne synes heller ikke helt at fylde deres roller ud. Trods filmens længde, kommer man aldrig ind under huden på karaktererne, ligesom et ganske stort persongalleri er med til at gøre handlingen diffus i perioder.

Dermed kommer Endgame desværre ikke over det middelmådige. Men den giver da et indblik i en, nu længst, svunden tid, der absolut er værd at stifte bekendtskab med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017