Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
En anden kvindes liv (2012)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Sylvie Testud
Medvirkende: Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz, Aure Atika, Sylvie Herbert m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 29. september 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Marie (Juliette Binoche) møder sit livs kærlighed som 26-årig. Hun falder pladask for Paul (Mathieu Kassovitz), en kommende stjerne indenfor tegnefilmsillustration.

En morgen vågner Marie op og intet virker bekendt. Hun genkender ikke soveværelset, møblerne, lydene og slet ikke sit eget spejlbillede. Hun er nu 41 år gammel - og just vågnet op med absolut ingen erindring om de sidste 15 år.

Hun er blevet gift med Paul, de har en søn sammen - den 11-årige Adam. De bor i en lækker lejlighed med husholdersken Rita (Sylvie Herbert), der holder styr på rengøringen, samt en barnepige.

Marie må tage sig sammen og lade som om, at hun er sig selv. Men det er svært, da hun overhovedet ingen ide har om, hvem hun egentlig er.

Hun aner ikke de simpleste dagligdags ting, såsom hvor Adam går i skole, hvor hendes bil befinder sig (hvis hun har en bil), hvad hun arbejder med og hvor Paul er.

Det går hurtigt op for hende, at deres ægteskab skranter eller nærmest er helt dødt. Skilsmissepapirerne er således indleveret.

Marie forelsker sig dog i sin mand igen, men han er mere skeptisk. Han kan ikke genkende sin kone mere og er egentlig mest indstillet på at komme videre med skilsmissen og slå sig ned sammen med sin elskerinde, Jeanette.

Marie må forsøge at få Paul til at falde for hende igen. Helst inden skilsmissepapirerne er behandlet færdige. For hun vil blive sammen med Paul og Adam ...

Det kunne være gået helt galt for instruktøren Sylvie Testud med En anden kvindes liv. Den kunne være blevet en frygtelig omgang pladderballe, en tåkrummende pinlig komedie eller en ligegyldig, overfladisk historie. Men det er lykkedes for Sylvie Testud at få skruet en ganske dejlig og livsbekræftende dramakomedie sammen.

På intet tidspunkt bliver det "for meget". Man får hurtigt sympati for persongalleriet og de til tider fuldstændig absurde og dog realistiske episoder, der opstår.

Skuespillet er i top og det femte klaptræ tilfalder netop skuespillet. Det er eminent, og hver og en brænder igennem med hver deres styrker og svagheder.

Især er Sylvie Herbert i rollen som husholdersken Rita helt forrygende. Men også Juliette Binoche som Marie er fænomenal. Hun er en af Frankrigs ypperste skuespillere.

Har man mod på at se lidt mere af hendes skuespilkunst, kan Kode ukendt klart anbefales. Her bærer hun hele filmen.

En anden kvindes liv har en god, velfortalt historie med et skønt budskab. Noget vi ofte glemmer i vores liv og forhold: Påskøn for pokker hinanden og vis interesse for hinanden.

Jeg kan kun give de varmeste klaptræer og anbefalinger til En anden kvindes liv. Selv om plottet kan lyde som en tøsefilm, skal det absolut ikke afholde drengerøvene i at lure med. Det kan være, begge parter bliver en anelse klogere og forhåbentlig også lidt glade - for humoren er helt i topklasse.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017