Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
En af os er morderen (1974)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Peter Collinson
Medvirkende: Peter Attenborough, Charles Aznavour, Maria Rohm m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 26. juli 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Ti vidt forskellige mennesker - fremmede for hinanden - er blevet inviteret til et yderst luksuriøst hotel midt i den iranske ørken af en mand kaldet Mr. U.N. Owen.

Gruppen er meget isolerede på hotellet, og det går hurtigt op for dem, at de er inviteret under falske forudsætninger og at der er en skjult agenda.

Hver især har på et eller andet tidspunkt i deres liv været årsag til en eller flere personers død - og tilmed sluppet godt fra det. Indtil nu.

Det varer ikke længe, før den første fra gruppen falder om. Dræbt af gift. Og nu er der ni tilbage.

Det står nu lysende klart for de resterende i gruppen, at den mystiske Mr. U.N. Owen vil ondulere dem en efter en. Men det står også lysende klart for de ni, at det må være en i gruppen, der er morderen.

Agatha Christie (1890-1976) blev kendt som den klassiske detektivromans dronning og hun stod bag mere end 80 krimier. Hvem kender ikke hendes to karakterer Hercule Poirot og miss Marple?

Men en af hendes betydeligste litterærer værker var romanen Ten Little Niggers fra 1939 - udkommet på dansk i 1956 under titlen "En af os er morderen". I USA blev den udgivet under titlen Ten Little Indians, men er blevet omdøbt flere gange alt efter udviklingen i politisk korrekthed. Blandt andet findes den også med titlen "And Then There Were None".

En af os er morderen er Agatha Christies bedst sælgende roman. Den er udkommet i mere end 100 millioner eksemplarer.

Denne filmatisering af En af os er morderen (Ein unbekannter Rechnet Ab) af instruktøren Peter Collinson følger romanoplægget slavisk, og er en klassisk historie, der forbinder krimien med spændingsmomentet, og spændingen er da også til at tage at føle på. Men ... eftersom det er en klassiker, har de fleste allerede set den, og ved hvem morderen er. Og således fiser spændingen lidt ud.

Det er en stjerneskare af skuespillere, der er tromlet sammen i denne udgave. Charles Aznavour, Richard Attenborough og Oliver Reed - for blot at nævne nogle. Orson Welles lægger stemme til.

Men som skrevet forsvinder spændingen lidt, hvis man er bekendt med historien og plottet. Men alligevel kan man ikke, som tilskuer, trods alt lade være med at leve sig ind i kompleksiteten og det veldrejede plot.

En af os er morderen er en klassisk krimi med gode skuespillere, men mere er det heller ikke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017